“Pero ¿qué coño haces, tía? Devuélvemelo. Trae. ¡No toques! ¡que no toques! Que me lo devolváis, por favor. ¡No toques! Eo, eo, eo, la más lista de la clase ha sacado un 9,5. Un aplauso por favor.” Aquesta és una de les moltes cares de l’assetjament escolar. I així és com l’escenifiquen els joves que han participat en un dels darrers projectes del Forn de teatre Pa’tothom, una escola que treballa amb la tècnica de l’oprimit. JORDI FORCADAS, resp. Projectes d'Intervenció del Forn de teatre Pa'tothom “És una dinàmica molt interessant, per posar forma a les problemàtiques i fer un assaig de transformació de les relacions de poder, com combatre aquestes relacions de poder, des dels grups que pateixen aquestes opressions.” L’entitat fa 16 anys que és al Raval. Durant tot aquest temps han passat per l’escola molts joves del barri, un fet que ha propiciat canvis. JORDI FORCADAS, resp. Projectes d'Intervenció del Forn de teatre Pa'tothom “Crec que d’alguna manera se’ns ha deixat de veure com els pobrets del Raval, per veure un potencial aquí dels joves que estan passant pel Pa’tothom, alguns dels quals estan acabant al món del teatre, del cinema.” El Forn de teatre Pa’tothom creu que el teatre és un motor per actuar a favor del canvi social, sobretot amb aquells col•lectius que pateixen pràctiques d’exclusió social.

El Forn de Teatre Pa’tothom és alguna cosa més que una escola de teatre. Es va crear l’any 2000 i sempre han treballat seguint la metodologia del brasiler Augusto Boal. Va ser un dels precursors del teatre de l’oprimit, una tècnica molt potent per donar veu a aquells que són silenciats socialment. Boal creia que a través de l’escenificació de situacions d’opressió es poden obtenir les solucions o, almenys, l’explicació de per què es produeixen aquestes situacions.

En aquesta entitat del Raval es fa servir el teatre com una eina que va més enllà del vessant artístic, ja que s’intenta treballar la part humana i la resolució de conflictes. En 16 anys de vida han passat per l’entitat molts joves.