L’inici de les obres en aquest edifici de l’avinguda d’Icària amb el carrer de Rosa Sensat ha posat en alerta els veïns de la Vila Olímpica. S’hi construirà un alberg juvenil amb 440 places en un barri que, asseguren, està saturat d’oferta turística. S’ho temien però fins ara no han tingut accés a les dades del projecte. JORDI GIRÓ, AV Vila Olímpica “És un alberg juvenil que és un establiment turístic en tota regla, ho disfressin com ho disfressin. I clar, arriba un moment que al barri ja el desborda i hi ha una indignació total i unes ganes de lluita com no s’havien vist mai.” I és que aquest alberg se suma als cinc hotels, dos edificis d’apartaments i als més de 200 habitatges d’ús turístic que hi ha al barri. Calculen que són 3.500 places en total. Consideren, a més, que s’alteraran les característiques de l’immoble on s’ubicarà, que forma un conjunt amb altres dos edificis singulars amb forma de pont i d’escala invertida que hi ha al mateix carrer. “Anirem per la via judicial que lògicament és una cosa que estem estudiant amb la informació que tenim malgrat que encara ens en falta però esperem poder-la recollir.” Tenen un cert marge. Fins a la primavera hi seran els inquilins de l’edifici actuals, la seu de l’Institut Municipal de Mercats. De moment han iniciat una campanya de recollida de signatures per internet i també de forma presencial. A més, els veïns preparen mobilitzacions pels propers dies.

L’alberg juvenil que s’ha començat a construir aquests dies a la cantonada entre l’avinguda d’Icària i el carrer de Rosa Sensat se suma als cinc hotels, dos edificis d’apartaments i als més de 200 habitatges d’ús turístic que l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica del Poblenou comptabilitza al barri. Consideren que és més que suficient i asseguren que el territori no podrà assumir les 440 places per a turistes que comportarà el nou establiment.

Adverteixen que el barri està saturat turísticament i que corre el risc de perdre l’essència i la vida veïnal com, valoren, ha passat en altres zones de la ciutat. També avisen que el projecte, al qual no han pogut accedir fins ara, preveu alterar les característiques de l’espai on s’ubicarà. Es tracta d’un immoble peculiar amb forma de pont i d’escala invertida que integra un conjunt amb altres dos edificis del mateix carrer.

Els veïns han començat una campanya de recollida de signatures per internet i també presencial, en espais com el Casal de Barri de la Vila Olímpica. Anuncien, a més, que faran mobilitzacions i estudien recórrer a la via judicial per tal d’aturar les obres del nou alberg. Tenen un cert marge de temps, fins a la primavera. És quan vencerà el contracte dels inquilins actuals, l’Institut Municipal de Mercats, i quan els treballs podran encarar la fase final.