Les rutes comencen en una parada de metro i acaben en una altra. Patrícia Gabancho ho posa així de fàcil en els 21 recorreguts que proposa al llibre ‘Caminar Barcelona’. L'objectiu,és senzillament, caminar i observar. PATRÍCIA GABANCHO, periodista i escriptora “Les rutes són principalment per caminar. El que passa és que mentre camines tens la ciutat al teu abast. Anem assenyalant edificis, èpoques, textures, característiques socials, arbres, anècdotes.” Hi ha rutes per indrets de tota la ciutat, des de Nou Barris a la Barceloneta, passant per Pedralbes, la Maternitat i les Corts, el barri de Gabancho. Dins el parc de la Maternitat recomana aturar-se a la magnòlia més gran de Barcelona i sortir pel carrer de Mejía Lequerica, on hi ha l'edifici de l'antic hospital psiquiàtric del Frenopàtic. I d'allà anar xino-xano fins al centre del barri. Les passejades es poden descarregar al mòbil amb un codi QR. “És un exercici físic molt suau. És a dir, apte per a tothom, que no fanatitza. És a dir, no has de batre cap marca, no t'has de disfressar. No sé si notes que estic parlant dels ‘runners’.” Comparacions a banda, Gabancho també inclou al llibre reflexions filosòfiques sobre caminar i dedica diversos capítols a donar consells per fer-ho bé. Recomana, per exemple, ser constant, caminar almenys una hora diària i a bon ritme. I, precisament per això, ha dibuixat rutes en línia recta, en què no calgui aturar-se gaire. A més, assegura que la marxa ajuda a pensar. De fet, ella mateixa reconeix haver escrit més d'un article mentre caminava per Barcelona.

Les rutes recorren indrets de tots els districtes de Barcelona. Des de Nou Barris o el barri de la Barceloneta, fins a Sant Martí, Sant Andreu i les Corts, el barri de Gabancho. Són rutes en línia recta, ja que l’autora vol que els lectors puguin caminar a bon ritme, sense aturar-se en excés. Gabancho combina les rutes amb capítols en què dóna consells sobre com caminar bé i fins i tot inclou reflexions filosòfiques sobre l’art de caminar.

L’objectiu del llibre és reivindicar caminar com una manera de fer un exercici físic tan vàlid com córrer, però sense les molèsties d’aquest esport. “Per caminar no t’has de disfressar, ni cronometrar, tampoc has de batre marques i no fanatitza”, assegura Gabancho.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a