Tres generacions de la Boutique Tetuan es retroben avui amb motiu d’una tertúlia literària. L’Ariadna fa set anys que organitza un club de lectura un cop per mes i aquesta vegada, la trama passa en el món de la moda. ARIADNA CIVIT, Boutique Tetuan “Ens va servir per endinsar-nos en la història de la botiga i hem recuperat fotografies, des de l’any 43 fins a l’actualitat, pràcticament, perquè aquí també s’hi celebraven desfilades, passarel·les.” Per a l’autora de "A punt d’estrena", fer una tertúlia en un establiment com aquest té un significat especial. MARIA CARME ROCA, escriptora “Són d’aquestes botigues que fan història perquè van seguint tota una evolució i és una estima ja no només per la feina que fan sinó per la gent del barri.” La majoria dels membres del club són clientes de tota la vida, però també hi ha noves incorporacions. Aquest és el cas del Romà, un lector políglota que ha viscut molt de temps a fora i que amb aquest llibre s’ha retrobat amb la literatura d’aquí. ROMÀ VILACLARA, membre del club de lectura “He tornat a retrobar-me amb la meva infància i això m’ha fet molta gràcia, després també m’ha agradat perquè la Maria Carme fa servir un català que em recorda molt el català que parlaven les meves tietes”. ISABEL PÉREZ DE TUDELA, clienta i membre del club de lectura “És una experiència molt gratificant, ens ho passem molt bé. D’alguna manera... o sigui, el llibre el fem que no ens deixem res per comentar”. El llibre narra la història de la moda a Barcelona des de Can Jorba a Pertegaz. Està situat als anys 40 i 50 del segle XX. La trama es basa en el periple d’una noia que vol ser maniquí, un ofici molt mal vist en aquells anys.
La botiga de l’Eixample Boutique Tetuan fa més de 25 anys que es dedica al món de la moda gràcies a les tres generacions d’una mateixa família. Ariadna Civit és la filla de la propietària actual i organitza un club de lectura mensual per compartir una obra amb diferents lectors, ja que és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada.
Aquest mes la cita amb la literatura tenia un valor afegit perquè l’obra ‘A punt d’estrena’, de Maria Carme Roca, repassa la història de la moda a la ciutat de Barcelona. La novel·la recull la vida d’una noia que vol ser un maniquí, un ofici mal vist als anys 40 i 50 del segle XX.