L'Ateneu Popular La Flor de Maig, del Poblenou, continua pressionant l'Ajuntament perquè rehabiliti l'edifici històric de l'entitat. Avui ho han fet amb una trobada veïnal que ha culminat amb l'ocupació del solar contingu al local històric, al carrer Doctor Trueta 197. Aquí tindran el seu punt de trobada i s'hi organitzaran algunes activitats mentre l'edifici segueix precintat. ADRIÀ FONT, portaveu de l'ateneu popular La flor de maig "I això es una forma de reivindicar que seguim a 'La flor de maig', que seguim aquí, que estem al costat, i que a més volem controlar que l'Ajuntament faci allò a què s'ha compromès, que és rehabilitar. I d'alguna forma des d'aquest espai el que volem fer és crear un punt de trobada per a la gent que després del precintament s'havien quedat dispersats." L'Ajuntament va desallotjar-los al febrer per problemes estructurals a l'edifici i està pendent iniciar-ne la rehabilitació. Els veïns i usuaris de la Flor de Maig lamenten que el consistori encara no hagi fet cap gest per començar les obres tot i que hi està compromès per contracte. També esperen que la seu històrica entri al catàleg de béns culturals d'interès local.

El col·lectiu ha decidit avui alliberar el solar contigu a l’edifici i convertir-lo en una nova seu oberta per dur a terme noves propostes, com un hort urbà. La propietat pertany a una immobiliària i la seva ocupació s’emmarca en la campanya veïnal #PrimaveraPoblenou.

Més d’un centenar de veïns s’han sumat a la jornada lúdica i reivindicativa que ha programat l’Ateneu la Flor de Maig davant de la seva seu històrica, al carrer de Doctor Trueta. Des que l’Ajuntament el va precintar al febrer per problemes estructurals els diferents col·lectius han buscat espais diversos per mantenir-ne l’activitat.

Els integrants de l’entitat i veïns del Poblenou han expressat amb aquesta ocupació i amb la jornada festiva, el seu compromís amb el barri i amb les activitats que segueixen fent, tot i la falta d’un espai propi. L’objectiu és pressionar l’Ajuntament perquè s’accelerin les obres de rehabilitació de l’edifici històric de la Flor, construït l’any 1896.

També demanen que es respongui a la petició que van presentar fa dos anys per declarar la Flor de Maig un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). En cas que s’aprovés aquest procés obligaria a destinar l’edifici només a activitats i usos que tenia històricament, és a dir una cooperativa obrera de consum i posteriorment un ateneu popular.