Ha estat un primer dia amb alguns desajustos com, per exemple, trobar l’espai reservat ocupat per motocicletes o que pocs usuaris tinguessin coneixement del servei. Tot i això, hi ha qui ja ha posat a prova el bus llançadora. LUIS MIRETA, usuari del bus llançadora “Aquest matí he sigut el primer, l’he agafat a les vuit, que era la primera sortida i ara torno d’allà, la mar de bé.” Funciona de dilluns a divendres entre les vuit del matí i dos quarts de quatre. Trasllada de franc els pacients fins a l’Hospital de l’Esperança i fa dues parades a Sant Martí. La mesura és una proposta de l’associació de veïns de la Barceloneta. MANEL MARTÍNEZ, vocal de l’AV Barceloneta “Nosaltres feia temps que ja anàvem darrera d’aquest projecte, de fet portem més d’un any reclamant-ho. Gràcies a que vam tenir suport d’algunes forces polítiques, a través d’Esquerra, també ens van deixar entrar al que és el Consell del districte, es va aprovar allà i després a casa gran.” Els desplaçaments a l’Hospital de l’Esperança per determinades especialitats seran necessaris durant uns quants anys, segons fonts de l’Hospital del Mar. MARIBEL PÉREZ, directora d’Atenció al Ciutadà de l’Hospital del Mar “Fins que a l’Hospital del Mar no es facin les obres de la segona fase de l’ampliació que representa tenir més quiròfans a l’Hospital del Mar, poder integrar més serveis a l’Hospital del Mar, lamentablement els ciutadans de Ciutat Vella i Sant Martí hauran de seguir desplaçant-se a l’Esperança.” Aquest bus funcionarà en període de prova fins al 8 de març. Serà aleshores quan el districte de Ciutat Vella farà balanç del servei i decidirà si cal mantenir-lo tal qual o fer alguna modificació.

Prop de 600 usuaris de l’Hospital del Mar, segons fonts del centre sanitari, es deriven cada dia a l’Hospital de l’Esperança perquè rebin tractament oftalmològic, rehabilitació o suport a intervencions quirúrgiques, entre d’altres, que al centre de la Barceloneta no es poden fer perquè estan d’obres. Aquesta realitat va provocar que l’Associació de Veïns de la Barceloneta demanés, a finals del 2015, un servei de bus per pal·liar les molèsties que suposava als usuaris el trasllat. I avui ha començat a funcionar un bus llançadora que portarà els usuaris, tant de Ciutat Vella com de Sant Martí, a l’Hospital de l’Esperança. El bus, que funciona de dilluns a divendres, de 8 a 15.30 h, té una freqüència de pas de 45 minuts. Els busos, amb capacitat per a 18 persones i una cadira de rodes, són gratuïts. Només cal presentar la cita sanitària i els usuaris poden anar acompanyats d’una persona que tampoc no haurà d’abonar res pel servei, que fins al 8 de març estarà funcionant en proves.

Millora en la senyalització

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha aprofitat la posada en marxa de la línia per demanar una millora en la senyalització de les parades. “Ara és molt difícil saber on para l’autobús”, ha explicat aquest dilluns a la tarda, després de trobar-se amb veïns del barri. Els republicans, que van portar al consell plenari aquesta petició veïnal, considera que el servei s’hauria de mantenir de forma “permanent” fins que no acabin les obres a l’Hospital del Mar i no es requereixi el trasllat dels pacients a l’Hospital de l’Esperança. “Fins que sigui necessari”, ha apuntat.