La Romi és la guanyadora del primer sorteig que va fer l'aplicació Sants-Montjuïc entre els seus usuaris. No havia aconseguit mai cap premi i la sort va fer que guanyés un rellotge intel·ligent. ROMI CAPDEVILA, usuària de l'app Sants-Montjuïc “No era cap negoci en concret el que patrocinava el premi, era la aplicació en si. Aprofitant la Festa Major de Sants sortejaven una ‘smartbox’. I la veritat és que molt contenta i això, simplement entrant a l'aplicació et dóna l'opció d'apuntar-te i ja està. És molt fàcil i molt senzill per a tothom.” Els concursos es van posar en marxa a finals del mes d'agost i en només tres mesos ja han repartit més de 4.000 euros en premis. Els participants poden guanyar des d'un esmorzar fins a un curs d'anglès valorat en 1.000 euros. JOAN GALIMANY, propietari de la pastisseria Kessler “Valoració? Jo li posaria un 10 perquè com a empresari i comerciant necessitem eines perquè la gent vingui i puguem donar un bon servei.” La iniciativa ha tingut molt bona acollida per part dels comerços i els usuaris. Tant és així que els creadors de l'aplicació asseguren que tenen una vintena de sortejos esperant a tenir una data per seguir repartint premis.

L’aplicació Sants-Montjuïc ja ha repartit 4.000 euros entre els usuaris. Cada mes sortegen 10 premis diferents, que poden anar des d’un esmorzar a una de les pastisseries associades fins a un curs d’anglès valorat en 1.000 euros. La iniciativa es va posar en marxa durant la Festa Major de Sants. El primer premi va ser un rellotge intel·ligent que van repartir els creadors de l’aplicació. A partir d’aleshores van ser els mateixos comerços els que decidien quin producte sortejarien entre els usuaris de l’app.

L’objectiu d’aquests concursos és doble: d’una banda promocionen el comerç del barri i de l’altra premien la fidelitat dels usuaris. Segons Laura Cervelló, creadora de l’aplicació, l’acollida d’aquests sortejos ha estat tan bona que ja tenen més d’una vintena d’establiments esperant a tenir una data per poder repartir el seu premi.

L’aplicació va posar-se en marxa fa un any amb la intenció de reunir en un únic espai tota l’oferta cultural i comercial del districte. Van començar amb 80 comerços i actualment ja tenen informació sobre més de 250 botigues i 40 entitats.