El Pla especial d’ordenació de la Rambla es va aprovar fa menys de tres setmanes. El document que va emetre l’Ajuntament especifica que “els quioscos de records i productes d’elaboració artesana queden fora de l’ordenació i a partir d’aquí s’estan estudiant totes les opcions per revertir aquesta situació que no respon a l’interès general”.

Avui, Joan Oliveras, president d’Amics de la Rambla, ha explicat a BTV que aquests comerços “podrien desaparèixer de forma immediata” però apunta que “està en mans de l’Ajuntament” que així sigui. El principal escull per arribar a un acord són ara per ara les indemnitzacions econòmiques que haurien de percebre els antics ocellaires per tal que abandonin definitivament el passeig més emblemàtic de la ciutat.

Oliveras també ha dit que la situació actual que afecta els manters és “una assignatura pendent”  i assegura que “el govern municipal ha actuat amb dubtes davant d’aquesta situació”. Pel president de l’entitat, el consistori té prou instruments per “reclamar i liderar” davant de totes les administracions. “Entenc que hi ha hagut tebiesa en aquest sentit. No hi ha hagut la determinació suficient”, ha assegurat.