El comissari de l’exposició “La Model ens parla”, Agustí Alcoverro, ha dit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que espera que l’Ajuntament mantingui a l’antic centre penitenciari un espai memorial, quan s’acabi la mostra efímera que ara hi té lloc. “Jo tinc l’esperança que això és prou important i hi ha hagut prou interès perquè tothom s’hi pugui sentir a gust i estic convençut que l’Ajuntament ho farà”, ha assegurat. En aquest sentit, ha reconegut que “tenim l’esperança que com a mínim un espai es pugui preservar per fer memòria del que ha estat la presó”.

Alcoverro ho ha comparat al que passa amb altres presons, com Alcatraz a San Francisco (EUA), la Santé a París (França) o Robben Island (Sud-àfrica), on va estar tancat Nelson Mandela. El comissari de “La Model ens parla”, així mateix, ha fet un paral·lelisme, també, amb els camps de concentració nazis.

Pel que fa a l’èxit de públic, Agustí Alcoverro ha admès que s’han superat les expectatives. “Havíem percebut que hi havia una gran demanda, sobretot pels col·lectius més propers, com els veïns del barri, però probablement l’èxit supera l’empresa“, ha dit. Diumenge passat, 9 de juliol, segons ha explicat, “es van superar les 1.200 persones”.

En relació amb les crítiques d’alguns visitants pel fet que no hi hagi un guia, Alcoverro ha reconegut que “és cert que la veu humana de vegades acompanya i es pot trobar a faltar, però la informació que trobes als panells és la mateixa que explicaria un guia“.

Escolteu-ho aquí: