Els cuiners Xesco Bueno i Pau Gascó han participat en el betevé directe per parlar dels productes de temporada i de la cuina tradicional catalana. Aprofitant que s’acosta Tots Sants, també s’han referit als aliments estrella d’aquestes dates, com els panellets, les castanyes, els moniatos i “les magranes, els bolets i el codony”, afegeix Bueno. Pau Gascó dona una recepta fàcil per fer panellets: “Un quart de quilo de farina d’ametlla, un altre quart de sucre, 100 grams de patata bullida per donar-hi humitat i pell de llimona ratllada”.

Xesco Bueno assegura que “en general la cuina catalana està en un moment de bona salut. Això no vol dir que als catalans no ens agradi també la cuina de fora”. Pau Gascó reivindica “la cuina de la iaia que ens porta a les nostres arrels davant d’aquest món globalitzat”. Tots dos coincideixen que “l’esmorzar de forquilla ha de ser contundent, amb pa amb tomàquet, platets de capipota o de cargols”, i defensen “la cuina de morter, el sofregit i la picada”.

Pau Gascó ha destacat entre els productes de temporada els peixos de tardor, com “els llagostins, la bròtola, el verat i els calamars de potera”. El cuiner afirma que “sempre pensem en els vegetals o en la caça per a la cuina de tardor i mai en els peixos”.

Comparteix a: