Aquest dissabte, 31 d’agost, serà l’últim dia que el restaurant de Sants Terra d’Escudella obrirà les portes. Els darrers sis dies, el restaurant ha estat funcionant a ple rendiment amb totes les taules ocupades a l’hora de dinar. Les reserves es van saturar a principis de setmana i aconseguir menjar-hi no ha estat feina fàcil.

Amos i treballadors van tornar de vacances el 26 d’agost, encara amb les festes del barri en marxa, i durant aquests cinc dies, amb el comiat ja molt present, han servit la seva habitual oferta de menjar casolà. El negoci abaixa la persiana per diversos motius, com el “desgast físic i mental, la covid, la inflació, la gentrificació i la falta de relleu”, van anunciar al juliol en un comunicat.

Molts veïns amb ganes d’acomiadar-se’n

Des de dilluns, les taules s’han omplert de clients del barri que volien acomiadar-se del restaurant i gaudir per últim cop de la seva gastronomia catalana. “Hi hem menjat molt bé i hem passat molt bones estones, que tanqui ens omple a tots de tristesa“, explica l’Oriol, un veí de Sants.

L’Amparo, una clienta que dina al Terra d’Escudella des de fa molts anys, explica que l’equip del restaurant l’ha ajudat molt en moments de salut complicats per a ella, ja que li portaven el menjar a casa. “Els estic molt agraïda”, admet.

“Volem que el nostre relleu tingui una línia continuista”

Pau Canela, responsable del Terra d’Escudella, afirma que durant aquests 20 anys el restaurant ha estat un lloc de trobada del moviment associatiu de Sants. Des de l’inici, han tingut molt present la cultura dels Països Catalans, i esperen que els qui vinguin darrere optin per una línia “continuista que encarni els seus valors“.