festa sega cervesa collserola
Foto: la Florestina

La Festa de la Sega de Collserola està en marxa. Es tracta d’un acte festiu organitzat per veïns als Camps de la Rural de Valldoreix, a tocar de Barcelona, que s’allargarà hores i en què els ciutadans que hi participen poden fer de pagesos, amb activitats per a totes les edats. Es tracta d’una festa oberta i serveix per, entre altres coses, segar el cereal que serà la base de la nova cervesa artesanal feta per entitats de la zona: És Ara: 100 % Collserola, que arribarà els pròxims mesos.

La festa ha començat amb una sega comunitària i ha seguit amb un esmorzar popular. Tot seguit serà el torn de jocs al bosc amb infants i un passeig amb cabres per acostar els animals als més menuts. Un altre dels plats forts de la jornada festiva és la degustació de la cervesa artesanal feta pels col·lectius collserolencs la Florestina i la Rural.

El dia acabarà amb diversos concerts fins a la mitjanit.

sega cervesa collserola
Foto: la Florestina

La nova cervesa arribarà a finals d’any

La previsió de les entitats creadores de la cervesa, com la Florestina, preveuen que la cervesa ja estigui a punt a finals d’any, entre els mesos de novembre i desembre. Ara s’han plantat els dos ingredients principals: l’ordi i el llúpol. El primer es recull ara al juliol i el segon, a finals d’agost. Amb aquests dos ingredients, ja podran començar a elaborar la cervesa “100 % Collserola”.

“La voluntat és tenir-la acabada a finals d’any i fer una festa de celebració” per presentar-la, explica l’Oriol, de la Florestina. L’objectiu és rebre l’ajuda de diversos col·lectius de la zona de Collserola, ja sigui de Vallvidrera, de Barcelona o del mateix Valldoreix. La idea és que s’acabi venent en establiments, però es treballa perquè inicialment estigui disponible en espais comunitaris i ocasions determinades.