(ACN/Redacció) Aplaudiments i molta eufòria a les portes del Disfrutar aquest dissabte a la matinada durant l’arribada dels seus tres xefs, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Passada la mitjanit, familiars, amics i tot l’equip del Disfrutar ha sortit al carrer per rebre els responsables dels fogons i celebrar que l’establiment és el millor restaurant del món pel popular rànquing The World’s 50 Best Restaurants. “La rebuda ha estat màgica, increïble, fa deu anys ningú hauria pensat poder viure una nit com aquesta”, ha expressat Xatruch. Ja a dins de l’establiment, els xefs han brindat amb tots els treballadors i els clients del restaurant, que han estat partícips d’una celebració improvisada.

Gairebé dos dies després de recollir el guardó de millor restaurant del món a Las Vegas, Casañas, Xatruch i Castro han arribat al restaurant Disfrutar, on s’han retrobat amb treballadors i familiars que els esperaven amb confeti, pancartes i globus.

Els tres xefs han volgut aprofitar l’ocasió per agrair el compromís de tot l’equip, a qui han esperonat a continuar treballant per a l’excel·lència gastronòmica. “Aquest projecte no es basa en l’ànima de tres persones, sinó de les que formen tot l’equip”, ha reivindicat Casañas en un parlament improvisat dins l’establiment.

“Ens hi dediquem d’una manera molt intensa”

Ara bé, l’emoció ha esclatat durant el retrobament amb els seus familiars. “La família és el que ens fa saltar les llàgrimes, són els que senten l’absència més propera, ens dediquem als nostres negocis d’una manera molt intensa i això no ens permet estar a prop seu”, ha explicat Casañas, que també ha afegit que ells són els que es mereixen i a qui deuen “tot allò” que aconsegueixen.

Segons Castro, tot l’equip ha rebut el premi amb il·lusió, especialment perquè és un projecte de “llarg recorregut”. “Ens sentim orgullosos pel bagatge, perquè hem passat moments tant bons com difícils i hem arribat aquí amb sacrifici, constància i superació”, ha apuntat el xef.

Un reconeixement “a tota la gastronomia catalana”

Així, els tres xefs també han agraït l’allau de missatges que han rebut durant les últimes hores de cuiners catalans, i han matisat que aquest premi “és un reconeixement de tota la gastronomia catalana”. “Hi ha moltes persones que dia a dia es deixen la pell perquè Catalunya sigui puntera gastronòmicament”, ha recordat Xatruch.

“Trepitjar el restaurant ens dona consciència i pau”

El reconeixement, per a Castro, els permet “posar Barcelona a la cúspide del planeta”, tot i que els tres xefs han coincidit en la voluntat de “mantenir els peus a terra”. “Trepitjar un altre cop el restaurant ens dona consciència i pau al mateix temps, ara ja estem pensant a preguntar com ha anat la setmana i quines incidències hi ha hagut, això és el que ens manté on ens toca, a primera línia de batalla”, ha sentenciat.