Les obres de la plaça del Doctor Modrego, a tocar del carrer de Felip II, afecten de ple la Festa Major del Congrés. S’està renovant l’àrea de jocs de la plaça i això ha repercutit directament en el programa d’actes. La Comissió de Festes ha decidit suspendre la Milla Urbana del Congrés en no poder garantir la seguretat durant la celebració de la cursa.

L’espai, que ara està ocupat per màquines, tanques i material d’obres, és on cada any es col·loca l’escenari i també la zona d’arribada dels participants de la Milla Urbana del Congrés. L’organització s’ha vist obligada a suspendre-la perquè “l’espai que ocupa la infraestructura de l’acte ha quedat totalment envaït”. “La seguretat dels participants, sobretot la dels infants, és la màxima prioritat i no la podem garantir,”, han afegit des de la Comissió de Festes. També lamenten que l’Ajuntament ha tingut “poca previsió”, ja que aquestes obres haurien d’haver començat la tardor passada i s’han endarrerit.

Una cursa esportiva molt popular

La Milla Urbana del Congrés és una de les proves populars esportives més acceptades, amb més d’un miler de participants en determinades edicions. La primera edició va ser el 1989 i aquest any hauria arribat a la 27a edició. Sempre se celebra el darrer diumenge de festa major, que enguany és del 30 de setembre al 8 d’octubre. També s’ha hagut de suspendre la 7a cursa 5KONGRÉS.