Junta General d'Accionistes

La Junta General d’Accionistes de la UE Sant Andreu se celebrarà el proper dia 28 de desembre si cap instància judicial ho impedeix. Ara mateix hi ha sobre la taula una queixa d’un soci del club instant a posposar la Junta per un incompliment de termini. Des del club asseguren que el procediment és el correcte.

La denúncia d’un soci quadribarrat

Segons ha pogut saber el programa ‘btv esports’, un soci accionista de la Unió Esportiva Sant Andreu ha enviat un burofax al club, adreçat a la Junta Directiva i al seu màxim accionista, Manuel Camino, per tal d’exigir l’ajornament de la Junta General d’Accionistes. Aquesta comunicació oficial d’un soci accionista arriba després que la Unió Esportiva Sant Andreu informés el 22 de desembre passat que la Junta General d’Accionistes quedava fixada pel proper 28 de desembre a les 17 h al Narcís Sala.

Segons aquest burofax, al qual ha tingut accés el ‘btv esports’, el Sant Andreu estaria incomplint fins a sis requisits de la Llei de Societats de Capital. El requeriment que ha rebut el club, diu textualment: “D’acord amb el Reial Decret Legislatiu 1/2010, de 2 de juliol, amb el que s’aprova el text refundat de la Llei de Societats de Capital: exigeixo posposar la Junta General d’accionistes fins al proper 22 de gener del 2021 segons l’article 176, punt 1″.

Els motius legals pels quals aquest soci accionista demana aquest ajornament es basen en alguns incompliments dels terminis de convocatòria i al dret de tots els socis accionistes a examinar al domicili social els textos de les modificacions que es proposen en l’ordre del dia de la JGA.

Per últim, el buofax deixa clar que en cas de no posposar la Junta General d’Accionistes al proper 28 de desembre, el soci accionista es reserva el dret a impugnar els acords de la JGA a partir de l’article 204, punt 1.

Incompliment de terminis

Segons aquest l’article 176, punt 1, el termini entre la convocatòria i la celebració ha de ser d’un mínim de 30 dies. Aquest és un dels sis incompliments que, segons aquest soci accionista, el Sant Andreu estaria vulnerant. A més a més, el burofax també esmenta un altre punt imprescindible per a la validesa de la convocatòria d’aquesta Junta General d’Accionistes: “Article 173, punt 1, referent a l‘imprescindible publicació al BORME de la convocatòria de la Junta General d’Accionistes“. Aquesta publicació és necessària si la pàgina web de l’entitat no està registrada al Registre Mercantil, i és independent de la publicació en un diari de la província.

La versió del club

La Unió Esportiva Sant Andreu indica que la publicació de la convocatòria de la Junta General d’Accionistes va ser la correcta. Van anunciar-la, tal com marca la norma, en un diari d’abast nacional, en aquest cas el diari ‘Ara’, el dia 26 de novembre, més d’un mes abans de la Junta.

Diari Ara del 26 de novembre del 2020 amb l’anunci de convocatòria de la UE Sant Andreu
L’anunci de convocatòria de la Junta General d’Accionistes al diari ‘Ara’ el 26/11/20

Polèmica per un préstec de 2 milions d’euros

A banda dels requisits formals de terminis de convocatòria i comunicació de la mateixa als socis, el burofax també fa referència al punt 3 de l’ordre del dia de la Junta General d’Accionistes. Aquest tercer punt fa referència a la “transformació del préstec participatiu a favor del soci Strategic Bussines Development XXI Century, S.L. per import d’1.900.000 euros, mitjançant la creació de 190.000 accions socials les numerades de la 52.801 a la 242.800, totes dues incloses.

El burofax al qual ha tingut accés betevé també detalla dos incompliments legals en referència a aquest préstec que ara es vol transformar en accions. Segons el text, i als articles 197 i 287, el Sant Andreu estaria obligat a facilitar informació per escrit dels punts 1 i 3 de l’ordre del dia; així mateix, també es deixa de manifest l’incompliment del dret de qualsevol soci a examinar al domicili social el text íntegre de la modificació proposada i de l’informe sobre la mateixa.

El Sant Andreu respon

Pel que fa a la transformació del préstec participatiu a favor del soci Strategic Bussines Development XXI Century, S.L, la directiva andreuenca considera que és una operació beneficiosa per a l’entitat que pot ajudar a solucionar els problemes financers del club.