Roger Grimau serà el nou entrenador del Barça de bàsquet durant les properes dues temporades. L’excapità blaugrana i llegenda del Palau agafa les regnes de la banqueta del primer equip per substituir Sarunas Jasikevicius. Roger Grimau té una curta experiència com a primer entrenador d’equips sènior, una trajectòria que betevé ha seguit de prop i que va arrencar el 2016 a la banqueta del JAC Sants. De fet, en cinc anys Grimau passarà de dirigir un equip de Lliga EBA a assumir el repte de competir per tornar a guanyar una Eurolliga que ell ja va aixecar com a jugador el 2010.

Grimau va aterrar al JAC Sants per dirigir el primer equip masculí a la Lliga EBA. Van ser dues temporades com a tècnic al club santsenc, on anys abans s’havia format de jugador juntament amb el Grup Barna, un altre històrica del bàsquet de Barcelona. De fet, Grimau va ser l’escollit pel JAC Sants per fer el tancament simbòlic de l’antic pavelló al carrer Begur l’any 2010.

Roger Grimau, un entrenador que coneix el bàsquet base

Després de dues temporades al JAC Sants, Roger Grimau va aterrar al bàsquet del Barça l’any 2018. El seu primer repte va ser el de ser ser ajudant del filial del Barça fins a l’any 2021. En aquells anys, el Barça B jugava a LEB Or i LEB Plata. Va ser aleshores quan Grimau va tornat a agafar les regnes com a primer entrenador d’un equip de bàsquet: des del 2021 i fins ara ha dirigit el filial culer juntament amb el júnior.

En aquests dos darrers anys com a entrenador, a Lliga EBA, Grimau va assolir l’ascens a LEB Plata en el primer curs, però el club va rebutjar pujar de categoria per motius econòmics i de formació. En l’última temporada, el filial del Barça de Grimau ha acabat segon, al darrere del Pajarraco Santfeliuenc, i tampoc no ha optat a pujar de categoria.