El Barça ha presentat Ronald Koeman com a nou entrenador del primer equip per a les properes dues temporades. L’holandès ha dit que per ell “és un somni fer realitat” i aposta pels joves i per fer una remodelació de la plantilla. Koeman compta amb Messi però vol parlar amb ell perquè no sap quines són les intencions de l’argentí.

Dia feliç de l’holandès

Koeman ha dit que és un “dia per estar molt feliç i orgullós. Tot el món sap què és el Barça per mi, és la meva casa. Entrenar un equip tan gran és un repte, no és fàcil, ni en moments fàcils. Exigeix el màxim. Hi ha qualitat suficient per exigir el màxim. Ara sí, he signat i sóc entrenador del Barça, i partir d’ara treballarem per fer un equip fort.”

Recuperar el prestigi

L’holandès ha dit que “la imatge de l’altre dia no és la que volem, s’han de fer canvis. Hem de treballar molt per recuperar el prestigi, encara som el club més gran del món. A partir d’ara cal treballar, perquè el Barça estigui a dalt de tot.

Joc holandès

Koeman ha fet referència del joc que vol, diu que “als holandesos ens agrada tenir la pilota i jugar bé al futbol. Fa molts anys que soc entrenador, n’he après molt com a jugador i estic capacitat per entrenar el Barça. Sempre hi ha connexió entre el Barça i Holanda. Hem de buscar el millor per al club, la plantilla més forta.

Amb Messi o sense Messi

Koeman compta amb Messi però afirma que “no sé si haig de convèncer Messi, és el millor del món i el vull al meu equip per la meva part. M’encanta treballar amb Messi. Contentíssim si vol quedar-se, té contracte i  és jugador del Barça. Parlaré amb ell. Un jugador quan té 32 anys no està acabat. Depèn de la gana que tingui. També amb 20 anys no tenen gana a vegades. Hem de buscar el millor equip per guanyar partit. Només vull treballar amb gent que vulgui estar aquí i vulguin donar el màxim pel Barça.

Oportunitats per als més joves

El nou entrenador del Barça no té por de fer jugar gent amb poca experiència, diu que ara “és una bona oportunitat per donar oportunitats a la gent jove. En general, l’equip ha de canviar per jugar amb més intensitat.

El Barça va anunciar el fitxatge de l’holandès per ocupar la plaça d’entrenador durant les dues pròximes temporades.

La signatura del nou tècnic holandès

Trajectòria de Koeman com a entrenador

Koeman ha entrenat cinc equips de la Lliga holandesa i ha guanyat dues Lligues amb l’Ajax i una amb el PSV Eindhoven. El nou tècnic del Barça també ha guanyat una Copa i una Supercopa a Holanda. Koeman estava al càrrec de la selecció dels Països Baixos fins que se n’ha desvinculat per entrenar el Barça. Holanda va assolir el subcampionat de la Lliga de Nacions sota la seva direcció.

Koeman ja seu a la banqueta del Camp Nou