Frenkie De Jong

Frenkie de Jong s’ha convertit en un dels noms més destacats del mercat de fitxatges del Barça. El migcampista neerlandès és un dels candidats a deixar el FC Barcelona, amb l’únic objectiu d’obtenir un elevat traspàs que permeti millorar l’economia del club. Frenkie de Jong ja sap que el Manchester United ho donarà tot per fitxar-lo, i l’oferta dels red devils podria enfilar-se fins als 60 milions fixos.

Ara bé, hi ha qui diu que el valor de mercat de De Jong és molt més superior a la xifra de 60 “quilos”. De fet, el CIES Football Observatory, un portal especialitzat a fixar el valor de transferència dels futbolistes professionals, atorga un valor de mercat de 112 milions a Frenkie de Jong. L’últim a ratificar aquesta xifra ha estat Louis Van Gaal, exseleccionador de Frenkie als Països Baixos.

L’edat i la duració de contracte, les claus del preu de Frenkie de Jong

Consideracions futbolístiques a banda, que són diferents en funció de cada persona, hi ha dos factors clau que determinen que Frenkie de Jong sigui el setè futbolista del món amb un valor de mercat més elevat. El primer factor és l’edat: el migcampista del Barça té només 25 anys, per tant està en un dels millors moments per consagrar-se com a jugador; el segon element clau és la duració del contracte: Frenkie de Jong encara té vincle contractual amb el Barça fins el 2026. Aquests dos factors fan que el seu preu augmenti considerablement.

Pedri i Ferran Torres, entre els 10 més valuosos

El rànquing del CIES l’encapçala Kylian Mbappé, amb un valor de 205,6 milions d’euros. Vinicius Júnior i Haaland completen el podi, mentre que en les 10 primeres places també hi ha dos jugadors més del Barça: Pedri i Ferran Torres. El canari és el primer culer de la llista, en la quarta plaça, amb un valor de 135 milions d’euros. Ferran Torres tanca la desena posició amb 109,5 milions.