Còctel d'emocions a l'Auditori del Parlament. Una allau d'elogis ha caigut damunt Josep Guardiola. NÚRIA DE GISPERT, presidenta del Parlament: "Valor sòlids: treball en equip, cultura de l'esforç. coherència..." MÒNICA TERRIBAS, directora de Televisió de Catalunya: "Té uns qualitats dignes de... sap dirigir, riure, renyar..." Alguns, fins i tot han anat més enllà: ARTUR MAS, president de la Generalitat: "Encara que no vulguis ser un exemple, ho ets // Gràcies per ser com ets". EVARIST MURTRA, exdirectiu del FC Barcelona: "Si seguim el seu exemple, no prendrem mal". El moment culminant, però, ha estat aquest gest de Núria de Gispert. És la Medalla d'Honor en la categoria d'Or, la màxima distinció que atorga el Parlament de Catalunya. Un reconeixement que l'entrenador del Barça ha rebut amb humilitat perquè el seu mèrit, ha dit, només és un. JOSEP GUARDIOLA, entrenador del FC Barcelona: "Jo nomé m'imputu una cosa: adoro el meu ofici. Quan el faig, quan en parlo...". En l'acte, l'hi han acompanyat familiars i amics, però també autoritats i persones que han compartit trajectòria amb ell. "I encara que no hi hagi estat present, qui també ha volgut fer sentir la seva veu és l'escriptor, director i amic personal de Josep Guardiola, David Trueba. Ho ha fet a través d'un text on remarcava, altra vegada, les qualitats personals de l'entrenador del Barça. Us ho ha explicat des del Parlament de Catalunya, Clara Aliaguilla".

En un emocionat parlament, Guardiola ha explicat el que sent pel seu ofici: “Estimo el méu ofici, tinc passió pel meu ofici.” L’entrenador del Barça ha dit que abans de cada partit es tanca una hora i mitja als soterranis del Barça per visionar els DVD en què estudia el contrari. Guardiola ha dit que aquell moment dóna sentit a la seva professió. L’entrenador ha citat Valero Rivera, amb la seva frase “El Barça ens fa bo a tots.”

Guardiola, que s’ha declarat un enamorat del seu ofici, ha dit que no vol ser exemple de res. I ha tancat les seves paraules amb un missatge: “Si ens aixequem ben d’hora, i no hi ha excuses, som un país imparable. Visca Catalunya!”

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i el president de la Generalitat, Artur Mas, han lloat la figura de l’entrenador de Santpedor.

Abans de l’entrega de la Medalla d’Honor, Evarist Murtra i Mònica Terribas han glossat la figura de l’entrenador del Barça. L’exdirectiu del Barça, Evarist Murtra, ha elogiat la trajectòria i l’educació de Pep Guardiola, de qui ha dit que és “un dels nostres.” La periodista, Mònica Terribas, ha qualificat la trajectòria de Guardiola de “vital, valenta, honrada i coherent.” El cineasta David Trueba ha fet arribar un missatge en què ha descrit les virtuts del premiat. La cantant Nina ha versionat un poema de Miquel Martí i Pol.