Pedro Rodríguez és un dels mites en actiu del millor Barça de la història. El jugador actual de la Lazio ha repassat en una entrevista exclusiva a ‘La porteria’ de betevé tota l’actualitat blaugrana. Pedrito ha parlat de Xavi Hernández, amb qui manté una relació boníssima, del moment que viu el Barça i del seu amor pel club de la seva vida. De fet, Pedro no pot amagar el seu somni de retirar-se al Barça, tot i que el canari, realista, reconeix que és molt difícil. “Si m’ho diuen i em truca Xavi, abans que pengi i se’n penedeixi, vinc”, explica Pedro en to de broma.

El canari ha explicat a ‘La porteria’ el seu sentiment culer: “El Barça és casa meva, això no vol dir que no defensi al 100 % el club on soc ara. El Barça és el meu equip, és molt complicat que torni, per molts factors, per l’edat, però m’encantaria. Retirar-me al Barça seria espectacular, però com que ho veig llunyà i difícil, és una cosa que ni em plantejo”.

Pedro Rodríguez defensa la feina de Xavi Hernández al Barça

Pedro també ha volgut parlar del projecte actual de Xavi Hernández com a entrenador del primer equip del Barça. El canari diu que veu el grup “en línies generals bé”, tot i que reconeix que “el club està vivint una situació delicada econòmicament”.

Davant d’aquest moment difícil, el futbolista canari destaca que “hi ha jugadors joves amb un potencial i un talent” molt bo, com poden ser els casos de Lamine Yamal, Gavi, Pedri, Balde i Araujo que, segons Pedri, “han de formar la columna de l’equip d’aquí a uns anys”. També ha volgut deixar clar que jugadors com Lewandowski i Raphinha estan entre els millors del món.

Sobre Xavi, Pedro ha estat molt clar i ha assegurat que “tinc molta confiança en Xavi”. El canari el coneix molt bé i ha explicat que “és un entrenador que es deixa la pell, té molt bones idees del que vol fer, que és portar el Barça al més amunt possible”. En aquest sentit, al nivell dels equips de Pep Guardiola o Johan Cruyff. Per Pedro aquesta “és la idea, el somni que té, tal com et dic hi ha handicaps, però amb calma i treball les coses sortiran”.

Comparar èpoques

El problema, per al jugador actual de la Lazio, és voler comparar èpoques. Abans, en el moment que ell va ser futbolista del Barça, “hi havia un estil de jugadors i una idea molt marcada“, ara “venen jugadors nous que no ho tenen tot per la mà i pot ser això és el que succeeix”.

Per Pedro, en l’època de Pep Guardiola “hi havia jugadors únics, amb una idea molt clara de joc. Jugadors del planter que venien amb la idea treballada des de baix”. Ara pel futbolista canari “també estan sortint grans jugadors, però igual necessiten una mica més de recorregut“.

Una de les altres dificultats que hi ha al Barça “és que no hi ha temps i tot ha de ser amb l‘excel·lència i, per tant, aquest és el debat que sempre es genera”. Pedro ha volgut acabar amb un missatge optimista. El canari ha assegurat que “com que conec el grup, i la manera de treballar del Barça, estic molt tranquil i tinc molta confiança que l’equip aquest any pot optar a tots els títols”.