La Federació Catalana de Patinatge està preocupada per la seguretat dels seus esportistes que practiquen l’hoquei patins. El mes de juny del 2017 la Federació va començar a moure fils sobre la possibilitat d’incorporar-lo i van crear una comissió de treball sobre la prevenció de riscos en hoquei patins. Els accidents produïts de cops rebuts a la cara i al cap durant la pràctica d’aquest esport ha tingut un augment durant els últims anys amb conseqüències cada cop més greus. El 2018 la junta directiva de la FCP va rebre l’autorització per iniciar les accions necessàries per desenvolupar el projecte i se’n va fer un encàrrec al Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT) per fer un estudi del futur del casc pel que fa a la seva estructura i biomecànica.

Taula de debat amb professionals del món de l’hoquei patins

El 2019 es va fer una taula de debat amb jugadors i tècnics reconeguts del món de l’hoquei patins per saber la seva opinió sobre l’ús del casc.  Alguna d’aquestes persones van ser, Edu Castro (entrenador del primer equip del FC Barcelona), Anna Casarramona (jugadora internacional) o Adrià Ballart i Roc Pujadas (jugadors del Noia).

casc hoquei patins

Amb la implementació de l’ús del casc la Federació vol millorar la seguretat dels jugadors i jugadores i evitar accidents com el de fa uns anys amb Sergi Panadero, que va rebre l’impacte de la bola directe a la cara. Els alevins i infantils del Barça han jugat habitualment amb un casc d’hoquei gel i els juvenils i júniors, de manera opcional.

Si l’Assemblea de Clubs del mes de setembre aprova la proposta federativa d’un casc obligatori, específicament dissenyat per a l’hoquei patins, aquest seria implementat a partir de la temporada 2021-2022.