Sergi Borrell, àrbitre jocs olímpics
@AtelierPhotocat

L’exàrbitre barceloní de waterpolo Sergi Borrell ha mort aquest dijous, 18 d’abril, als 64 anys, segons ha informat la Federació Catalana de Natació a través de les xarxes socials. Borrell era un dels representants històrics de l’arbitratge de waterpolo i durant la seva carrera va participar en tres Jocs Olímpics i sis Campionats del Món.

Sergi Borrell, sinònim de waterpolo

La Federació Catalana de Natació ha informat, aquest dijous, 18 d’abril, de la mort de Sergi Borrell Sánchez, un dels àrbitres més importants del waterpolo català i espanyol. Aquest barceloní de 64 anys era, actualment, vocal de waterpolo del Comitè Nacional d’Àrbitres i responsable dels delegats federatius de l’àrea de waterpolo de la Federació Espanyola de Natació.

Nascut a Barcelona el 21 de setembre del 1959, Sergi Borrell va començar a jugar a waterpolo al Club Natació Sant Andreu. L’any 1980, amb només 20 anys, va aconseguir el títol d’àrbitre i va començar a xiular partits de waterpolo per tot Catalunya. Cinc anys més tard va començar a xiular partits a tot l’estat.

Set anys més tard ja estava xiulant, al màxim nivell, en el pla internacional, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, on va ser jutge de gol. Després d’aquesta primera cita olímpica van arribar tres jocs olímpics més (a Atenes 2004 va xiular nou partits i a Londres 2012, la final entre Croàcia i Itàlia), cinc Campionats del Món i sis Campionats d’Europa, on va xiular les finals masculina i femenina de l’Europeu de Budapest 2001.

L’any 2015 va “penjar” definitivament el xiulet. Borrell va ser membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Natació, president del Comitè de waterpolo des del 2018, vocal de waterpolo del Comitè Català d’Àrbitres i membre de l’Assemblea de la Reial Federació Espanyola de Natació.