Mohamed Dabone Barça Basquet
Foto: Sara Gordon (FC Barcelona)

El planter del Barça torna a tenir una de les futures estrelles del món del bàsquet. Mohamed Dabone, procedent de Burkina Faso, va aterrat al club blaugrana a principis de temporada. Amb només 13 anys, ja és una de les figures més prometedores del bàsquet europeu i comença a ser seguit per especialistes de l’NBA. El jove jugador de 2,08 metres d’altura, ha estat el clar dominador de la Minicopa Endesa. Mohamed Dabone ha estat la peça clau perquè el Barça trenqués l’hegemonia madridista —campió de nou de les darreres 10 edicions—, i sortís victoriós en el torneig més important de planters en l’àmbit nacional.

La Minicopa, l’aparador perfecte

La Minicopa Endesa, que aquest cap de setmana passat va complir 20 anys, ha vist començar a molts dels millors jugadors del bàsquet mundial. Ricky Rubio, Luka Dončić, Domantas Sabonis, Santi Aldama, Victor Wembanyama i, ara, Mohamed Dabone. L’astre burkinès ha guanyat el premi MVP amb unes mitjanes de 18,3 punts, 13,5 rebots, 4,5 taps i una valoració mitjana de 34,8 punts. A la final contra el Reial Madrid, va fer el seu millor partit: 22 punts, 26 rebots, cinc recuperacions, sis taps i 48 de valoració, davant de la promesa madridista Manel Moussa Baptiste, pivot de 2,09 metres i també nascut el 2011.

El món del bàsquet, pendent de Mohamed Dabone

Mohamed Dabone, amb una estatura oficial de 208 centímetres, és un dels “jugadors del futur” que tant desitja l’NBA. Després que jugadors com Victor Wembanyama (2,24 m) i Chet Holmgren (2,16 m) estiguin enlluernant la lliga nord-americana, els perfils de jugadors com el del pivot blaugrana són els més buscats per les franquícies. A més d’unes desorbitades dimensions per la seva edat, Mohamed Dabone pot presumir de ser un virtuós del joc: bones qualitats de bot, desplaçament lateral en defensa impropi d’algú de la seva estatura i bona mà pel tir. Aquests són algunes de les seves qualitats, sent la més valuosa la capacitat de millora.

La seva evolució ja és seguida pels millors equips d’Europa. El Barça sap el que té a casa i, per això, Roger Grimau s’ha interessat pel jove blaugrana i la seva arribada al primer equip sembla que serà de les més prematures no vistes mai abans.