Les medallistes de bronze de natació artística ja són a Barcelona. Després de fer història a París, en què han tornat a pujar a un podi 12 anys després, les tres protagonistes catalanes, Txell Mas, Paula Ramírez, Iris Tió, i la madrilenya, Blanca Toledano, han arribat aquest diumenge a la tarda a la capital catalana.

La selecció espanyola no aconseguia una medalla des dels Jocs Olímpics de Londres 2012

La selecció espanyola va fer història dissabte després de tornar a pujar en un podi olímpic 12 anys després. A Tòquio 2020 van quedar setenes i a Rio 2016 no es van classificar ni per a la final. Ara, però, han canviat el guió, ja que han aconseguit el tercer lloc als Jocs Olímpics de París 2024.

La selecció formada per Txell Ferré, Marina García, Lilou Lluís, Meritxell Mas, Alisa Ozhogina, Paula Ramírez, Iris Tió i Blanca Toledano va completar dilluns, dia 5 d’agost, la rutina tècnica i van obtenir 287 punts, que la va situar segona, però molt per sota de la Xina, la gran dominadora del concurs. Després d’un error dimarts, dia 6 d’agost, en la rutina lliure (346 punts), va ser superada pels Estats Units, fet que la va col·locar en tercera posició, plaça que ja no va deixar després d’aquesta tercera i definitiva rutina acrobàtica, cosa que va fer que obtingués la medalla de bronze.

Iris Tió s’emociona recordant la fita

“És un somni fet realitat, em vaig emocionar molt”, ha confessat Iris Tió als micròfons de Betevé. I es que amb només 21 anys ja s’ha penjat la medalla de bronze en tots uns Jocs Olímpics en la categoria de natació artística. A més, la barcelonina també va participar en la modalitat duo, juntament Alisha Ozoghina, en que va aconseguir la setena plaça. “Hem millorat la marca de Tòquio, estem molt contentes de tot el progrés”, ha explicat Iris.

Les arrels catalanes, presents al triple podi de la natació artística

L’èxit de la natació artística als Jocs de París amb quatre nedadores catalanes a l’equip espanyol no és l’únic motiu d’alegria. Les arrels catalanes van ser presents en els tres podis d’aquests Jocs Olímpics en la figura de les entrenadores dels equips guanyadors. L‘entrenadora barcelonina Anna Tarrés forma part del cos tècnic de l’equip xinès que ha aconseguit la medalla d’or, mentre que l’entrenadora titular des de fa sis anys de l’equip dels Estats Units, guanyador de la medalla de plata, és la tarragonina Andrea Fuentes.