Mateu Alemany ha confirmat que les sortides de Griezmann i Piqué permetran al Barça un gran estalvi en el cost de la plantilla, necessari per quadrar qüestions com la massa salarial i el fair play. Ho ha dit durant la roda de premsa de mitja temporada que ha organitzat el club amb el president, Joan Laporta.

90 milions d’euros d’estalvi

Davant la insistència dels periodistes sobre les qüestions de salaris, estalvis i límits salarials, i amb la sensació que s’estava menystenint la feina que s’està fent des del club, Mateu Alemany, director de futbol, ha agafat el micròfon i ha volgut matisar un dels temes. L’executiu blaugrana ha dit: “T’ho posaré molt fàcil i molt ràpid, perquè de vegades no ens adonem d’aquestes coses. L’any que ve tenien contractes Griezmann i Gerard Piqué, això són 90 milions menys de cost de plantilla, ja en tenim 90 menys, a vegades no es va entendre gaire l’operació Griezmann, però això és un altre tema…”.

D’aquesta manera ha volgut fer gala de l’operació Griezmann, en què el Barça va reduir de 40 milions a 20 milions el preu del traspàs a l’Atlètic de Madrid, fent palès que va ser una bona operació per al Barça no només pels diners del traspàs sinó també pel sou estalviat.

L’objectiu és reduir la massa salarial

A banda d’aquestes dues operacions, al club es mostren optimistes d’aconseguir la rebaixa necessària per ser viables i, fins i tot, poder fitxar jugadors. El director de futbol diu que quan van entrar al club la massa salarial de l’equip era de 655 milions d’euros. L’objectiu és tenir a l’estiu una massa salarial “entre 450-470 milions d’euros, que significaria al voltant del 70 % del pressupost, que estaria molt a prop del que demana la Lliga i la UEFA”. També ha afegit Laporta que “no ens desfarem de jugadors estratègics”.