Paco González és un expert en big data del món del futbol. Ha treballat amb el Sevilla, Valladolid i el Las Palmas entre altres equips, i ens ha explicat, en una entrevista al Twitch de ‘btv esports’, quina lliga has de seguir per descobrir les futures estrelles del futbol.

Una lliga francesa, en el centre de les mirades

Paco González analitza totes les dades de jugadors. Quan treballava pel Valladolid les dades ja els van posar en alerta que l’equip podia baixar aquella temporada a Segona, i va ser així. Amb el cas del Las Palmas, acaben fitxant Garcia Pimienta perquè analitzen entrenadors i amb les dades i l’estil de joc que es vol aplicar, els surt que és el millor tècnic per dirigir l’equip. Amb aquest coneixement, li preguntem al Twitch quin jugador hem de seguir, i l’analista ens revela directament quina lliga és la més interessant ara mateix: la tercera categoria del futbol francès, el Championnat National. Aquesta categoria és l’equivalent a la Primera Federació a Espanya, i és on s’han format bona part dels jugadors de la selecció del Marroc, per exemple. Una divisió en què participen 18 equips, entre ells alguns de mítics, com el Nancy, que va ser campió de la Copa de la Lliga el 2006 i equip en què va jugar Michel Platini. Si els futbolistes volen un exemple d’èxit en aquesta divisió, en tenen un de claríssim, Didier Drogba va començar jugant en aquest Campionat Nacional francès.

El cas d’Ounahi

En un moment de l’entrevista González explica un cas particular, el de Azzedine Ounahi, jugador de la selecció del Marroc i actualment a l’Angers, de la Ligue 1. Assegura que va advertir al Valladolid que era un jugador que calia fitxar, però finalment no ho van fer per qüestions extraesportives. La realitat, doncs, és que ara mateix és un jugador que juga en un club menor, però que des de la seva explosió al Mundial se’l rifen molts equips europeus, entre els quals el Barça.

Aquí tens l’explicació de Paco González, expert en big data: