El Lima Horta ha perdut davant l’Alcobendas per un resultat ajustat, 60 a 67, i és dotzè a la Lliga Challenge, amb nou victòries i 11 derrotes, però amb tres partit encara per disputar.

Primera part treballada del Lima

Tots dos equips han començat el partit amb intensitat i encert. L’equilibri al marcador ha estat protagonista durant el primer període de joc. Les de casa han sabut mantenir el nivell que exigia l’Alcobendas durant els primers minuts del xoc –un equip que es troba a les primeres posicions de la classificació–. Al desenllaç dels primers 10 minuts de joc l’electrònic indicava igualtat de punts, 15 a 15.

En el segon quart, les d’Horta s’han desenganxat de mica en mica de les adversàries. Les barcelonines han gaudit de més efectivitat, però no han estat del tot còmodes. Les jugadores de Sergio Manzano han marxat al vestidor a la mitja part convençudes del seu bon rendiment, tot i que en trams llargs de la primera part s’han vist ofegades pels atacs i la pressió de les visitants.

Segona part: entreteniment, emoció i justícia en el resultat final

En començar el tercer període, el marcador era favorable a les de casa (29-24) donades les ganes i la prudència del Lima a la primera part i el suport del públic. L’equip de fora ha sabut aprofitar totes les ocasions que durant la primera part ha fallat, però les locals tampoc no han deixat de perdonar les seves ocasions de cara a la cistella.

A poc a poc el Lima s’ha vist superat en el joc i en l’anotació, ha començat a cometre moltes faltes i, d’aquesta manera, ha regalat tirs lliures, bones oportunitats a les jugadores d’Alcobendas, cosa que els ha permès avançar-se. En cap tram no hi ha hagut, però, un domini evident de cap dels dos equips.

En l’últim quart, l’àrbitre ha pres algunes decisions dubtoses que han molestat el públic, com una tècnica en contra de les d’Horta, en una jugada en què una de les seves jugadores, Xènia Artiga, ha pres mal.

En el desenllaç del partit, Maria Martiáñez, del Lima, ha hagut d’abandonar el partit per un mal gest en l’interior de la línia de 6,25, quan encarava una jugada d’atac individual.

En un últim quart molt emocionant, les jugadores locals no han abaixat els braços, però les visitants han estat millor, tot i la pressió d’un públic vibrant, i s’han endut la victòria per 60 a 67.