barca supercopa osasuna

El Barça jugarà la final de la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid després d’eliminar l’Osasuna (2-0). Sense gaire brillantor, però sí amb més efectivitat, els de Xavi Hernández han fet valer la superioritat individual per guanyar el conjunt navarrès. Els canvis del tècnic culer, amb Pedri i Joao Félix com a revulsius del joc, han esperonat l’equip en una segona meitat que ha decantat la semifinal. Lewandowski ha desencallat el duel i Lamine Yamal l’ha sentenciat en el temps afegit. El jove de La Masia ja és el golejador més prematur en una nova competició. Després de quatre mesos, el Barça ha triat la semifinal de la Supercopa per tornar a guanyar per més d’un gol.

El punt d’inflexió que vol el Barça és més a prop. L’Aràbia Saudita és terra de poques llibertats, però el Barça cerca l’alliberament dels seus mals al mateix escenari on va renéixer el curs passat. Diumenge, nou clàssic contra el Reial Madrid amb el primer títol del curs en joc.

Un Barça estèril no troba la fluïdesa contra Osasuna

La presència de Joan Laporta a la graderia de l’Al-Awal Park no ha evitat que Xavi Hernández tornés a deixar Joao Félix a la banqueta. La nineta dels ulls del president perd crèdit. El Barça ha sortit amb Lewandowski, Ferran i Raphinha al davant i amb tres centrals al darrere: Kounde, Araujo i Christensen. El danès ha tingut la primera opció dels culers a la sortida d’un córner, en uns primers minuts de domini blaugrana. El tauró Ferran també ha acaronat el gol amb un xut potent que ha fregat el pal, ja amb Sergio Herrera batut.

El partit era una anada i tornada amb l’Osasuna carregant l’àrea de Peña amb enviaments constants cap a Budimir. Sergi Roberto, titular de nou, ha guiat l’ocasió més clara dels culers abans del quart d’hora. Un contracop conduït pel capità ha acabat amb una rematada al ninot de Lewandowski, que ho tenia tot de cara per obrir la llauna. I és que si Lewandowski fos el d’abans del Mundial de Qatar, molts dels problemes del Barça actual no existirien. L’ariet ha tornat a errar una oportunitat que el curs passat era gol. Un cop de cap tot sol que no ha trobat ni tan sols porteria. Negat de cara a porta i també ens els controls més senzills.

Raphinha es lesiona i Xavi aposta per Lamine Yamal

Iñaki Peña ha salvat el gol d’Osasuna en un mà a mà amb Budimir. Els problemes del Barça per trobar fluïdesa en el joc s’han repetit i un dels pocs jugadors amb desequilibri ha hagut d’abandonar el camp. Raphinha s’ha trencat i Xavi ha apostat per Lamine Yamal. Al mal joc, La Masia. El jove atacant ha mostrat més atreviment que cap dels seus companys en 40 minuts, però el duel ha marxat al descans sense gols.

Lewandowski i Lamine Yamal decideixen

Els grans “killers”, encara que estiguin ferits, segueixen mantenint l’instint depredador. I Lewandowski sempre serà un devorador de l’àrea. El polonès ha fet l’1-0 en aprofitar una gran passada de Gündogan després d’una recuperació de Christensen. Lewy ha definit com el davanter que ha estat sempre, amb un control i amb la bola ajustada al pal. Era el minut 60 i el més difícil per als de Xavi estava fet. Immediatament després del gol, el tècnic del Barça ha fet entrar al camp Pedri i Joao Félix. El portuguès ha fet intervenir brillantment Herrera amb una fuetada des del vèrtex esquerre. Joao Félix ha respost a les últimes suplències amb un recital a la gespa. Després de deixar diversos retalls d’estrella mundial, O’Menino ha servit una pilota dolça a Lamine Yamal, que ha sentenciat el matx i ha donat el bitllet per a la final contra el Madrid. El Barça vol ressorgir de nou a l’Aràbia Saudita.