I aquest matí quatre entitats catalanistes, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Drets.cat i la Plataforma pro Seleccions Catalanes han comunicat quines iniciatives prendran per respondre a la sanció de la UEFA. Les associacions fan una crida perquè els seguidors vagin al Camp Nou amb estelades, però de totes maneres ells, a l'exterior de l'estadi, en repartiran 30 mil. XAVIER VINYALS, Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes "Demanem, més aviat exigim a la UEFA i a qui correspongui, un respecte absolut cap a la llibertat d'expressió, com un dels drets fonamentals de les persones d'acord amb la declaració universal dels drets humans." JORDI SÁNCHEZ, Assemblea Nacional Catalana "És defensar el dret dels ciutadans d'aquest país, de poder exhibir els seus símbols allà on considerin oportú i quan ho considerin oportú." Aquesta acció, que és aliena al Barça, no és un desafiament, han dit les entitats, a la UEFA sinó una crida a la llibertat d'expressió dels ciutadans.

Segons ha explicat Xavier Vinyals, president de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, l’estelada “és un símbol habitual al carrer i als actes esportius i per això demanem a la UEFA el respecte absolut a l’opinió i als símbols de Catalunya”. En aquest sentit, han fet una crida perquè tothom vagi al Camp Nou amb una estelada “per defensar la llibertat d’expressió”.

Des d’Òmnium Cultural, el president, Quim Torra, ha anunciat que explicaran la història de l’estelada als periodistes estrangers que cobreixen el partit al Camp Nou i que, sobretot, “ens interessa remarcar la resolució del Parlament català de l’estelada com a símbol d’un anhel i d’una revolució democràtica”.

El president de la plataforma Drets.cat, Sergi Blázquez, ha afegit que “els drets dels aficionats catalans aficionats al FC Barcelona estan emparats pels drets fonamentals i ha anunciat que pensen interposar demandes a la justícia ordinària i al Comitè Olímpic Europeu i al Parlament Europeu per denunciar la vulneració dels drets fonamentals.

Finalment, des de l’ANC, el president, Jordi Sánchez, ha assegurat que amb aquesta acció “no estem fent cap pols a ningú” sinó que “volem defensar la llibertat d’expressió per a tothom, sigui o no sigui independentista”. Ha anunciat que 300 voluntaris repartiran 30.000 estelades a l’entrada del Camp Nou i que el Barça “sap que farem aquesta acció i entenem que ells han d’abordar-ho d’una manera diferent”. Ha afegit que la UEFA “ha imposat sancions per mostrar un símbol democràtic” i que “no estem disposats que cap organisme ens digui on i quan els catalans hem de poder mostrar els nostres símbols”.