Leo Messi ara mateix seria jugador del FC Barcelona si Joan Laporta hagués signat l’acord de La Lliga amb el fons d’inversió CVC. Ho deixa entreveure Javier Tebas en una entrevista al programa ‘El partidazo de COPE’.

Messi va ser l’estrella del sopar a casa de Laporta

El president de La Lliga afirma que el mes de juliol va sopar a casa de Joan Laporta amb el vicepresident blaugrana Rafa Yuste i amb el director de futbol del Barça Mateu Alemany, entre altres persones, i que va sortir convençut del sopar que el FC Barcelona seria un dels clubs que s’adheriria a l’acord amb el fons d’inversió, que prometia pagar 2.700 milions d’euros a repartir entre els equips de la Lliga a canvi del 10,5 % dels seus drets audiovisuals. Era una operació clau perquè el Barça rebés una injecció econòmica que li hauria permès renovar Leo Messi.

Laporta vol els diners… i acaba reculant

Tebas explica en l’entrevista amb Juanma Castaño que estava segur que el Barça signaria amb CVC, tant, que al cap d’uns dies, Laporta va trucar-li per demanar-li “accelerar el tema del fons d’inversió perquè Messi s’està posant nerviós”. Tebas va contestar-li que “el dia que Florentino Pérez, president del R. Madrid, vegi que voleu signar, intentarà rebentar-ho”, i Laporta va contestar-li: “No, no, jo tinc personalitat, no et preocupis”. Al final, a l’hora de la veritat el Barça no va signar l’acord, no va rebre els diners del fons i Messi va marxar del club, segons va explicar Laporta, “perquè no volien posar en perill la continuïtat del club cedint els drets audiovisuals del Barça”.

Laporta no tenia diners per pagar Messi

La versió de Laporta sobre el que diu Tebas i la possible renovació de Messi és ben diferent. En una entrevista a TV3 el dia 6 de setembre va dir al respecte de la signatura o no amb el fons d’inversió que “La Lliga va pressionar-nos: o signàvem el crèdit amb CVC o no hi havia ‘fair play’ financer. No hi havia marge”, va sentenciar el president blaugrana i per això avui Messi no juga al Camp Nou.