Lamine Yamal i Alejandro Balde, FC Barcelona - Athletic Club
@FCBarcelona_cat

Dues victòries en dos partits de Lliga. El Barça de Hansi Flick comença amb bon peu el camí a la competició domèstica. Després de l’1-2 a Mestalla, els blaugrana s’han quedat els tres punts a casa, a Montjuïc, amb un triomf per 2-1 contra l’Athletic Club gràcies als gols de Lamine Yamal i Lewandowski. Sense Dani Olmo —a qui encara el club no ha pogut inscriure— i després de la marxa d’Ilkay Gündogan, el Barça ha fet un partit seriós en què Lamine i Lewandowski han brillat sobre la gespa de l’Estadi Olímpics Lluís Companys.

Lamine Yamal obre la llauna amb el seu xut predilecte, però l’Athletic empata de penal

El primer partit oficial de la temporada al costat de l’afició ha tingut uns primers minuts difícils per al Barça. L’Athletic Club ha estat millor posicionat i ha provocat que als de Hansi Flick els costés combinar en camp rival. Al minut 8, Nico Williams ha tingut la primera oportunitat amb una rematada entre tres defenses del Barça que ha acabat a les mans de Ter Stegen. Al quart d’hora de partit, el Barça s’ha començat a sentir més còmode, traient la pilota amb facilitat des del darrere tot i l’alta pressió dels d’Ernesto Valverde. Al minut 23, la màgia i el somriure de Lamine Yamal s’han instal·lat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per fer el primer. El jove futbolista blaugrana ha definit amb el seu xut predilecte des de la frontal de l’àrea, la pilota ha tocat amb Lekue i ha acabat al fons de la xarxa. L’afició blaugrana ha embogit i celebrat amb intensitat el gran gol de Lamine Yamal. El Barça ha tingut el 2-0 molt a prop al minut 36. Robert Lewandowski, amb assistència de Raphinha, ha enviat l’esfèrica al pal. Una jugada de la qual de segur se n’ha lamentat després, quan, al minut 40, l’àrbitre Gil Manzano ha xiulat un penal a favor del conjunt basc. Falta de Pau Cubarsí sobre Berenguer. L’encarregat de transformar el penal ha estat Oihan Sancet, que no ha dubtat amb un xut per tota l’esquadra i ha empatat el marcador.

L’esperit incansable de Robert Lewandowski dona al Barça els tres punts

Després del descans, el Barça ha sortit amb el gol entre cella i cella. Sobretot Robert Lewandowski, que al minut 11 ha enviat una nova pilota al pal després d’una rematada de cap a la sortida d’un córner. Pocs minuts més tard, Padilla ha evitat el segon aturant un xut també del polonès. Però l’esperit incansable del davanter blaugrana ha tingut recompensa i a la mitja hora de la segona part Lewandowski ha fet el 2-1 definitiu. Centrada de Pedri, que ha rebutjat Padilla, i el polonès ha caçat al cor de l’àrea i ha enviat la pilota dins la porteria de l’Athletic Club. Una nova victòria treballada dels de Hansi Flick que han fet somriure a l’afició blaugrana en el primer partit oficial de la temporada a l’Estadi Olímpics Lluís Companys.