L’Europa no ha pogut passar de l’empat contra el València Mestalla (3-3) tot i tenir-ho tot de cara per endur-se els tres punts. Els de Ramon Gatell havien estat capaços de remuntar el partit, després d’encaixar un gol ens els primers minuts, i posar el 3-1 al marcador. Finalment una gran reacció del conjunt valencià els ha condemnat a sumar només un punt que no els permet retallar distàncies amb el Badalona Futur, ara líder de 2na RFEF. Tot això, en el matx ajornat per l’incendi del Campanar, corresponent a la jornada 24.

L’Europa imposa la seva superioritat en una primera meitat molt entrebancada

Els primers minuts de partit al Nou Sardenya han estat frenètics. Acabat d’entrar el matx, el València Mestalla s’ha avançat al marcador. Al minut 3, el davanter valencianista ‘Joselu’ ha aprofitat una passada llarga que la defensa escapulada no ha refusat de forma contundent per fer el primer gol del partit i situar el 0 a 1 al marcador. La reacció de l’Europa no s’ha fet esperar, al minut 6 Alex Plà ha fet l’empat amb un gran gol des de la frontal de l’àrea, en el que és un especialista.

Després dels primers gols, la intensitat del partit ha augmentat a la vegada que ho han fet les constants interrupcions provocades per faltes de tots dos equips. Els graciencs, que han estat els dominadors de la primera meitat, no han estat capaços de sumar massa ocasions a la porteria valenciansita. No ha estat fins al minut 35 què l’Europa ha traslladat la seva superioritat en el joc al marcador. Quan faltaven 10 minuts pel final de la primera part, Javi Eslava ha fet efectiva la seva pressió al central ‘ché’, ha robat la pilota i ha definit a la perfecció quan s’ha trobat sol davant el porter.

L’Europa perdona i el València remunta

El domini dels escapulats ha marcat, de nou, la dinàmica dels primers compassos de la segona meitat. L’Europa, amb el marcador a favor, ha intentat que passin poques coses i ho ha aconseguit Al minut 66, però, Javi Eslava ha coronat el seu gran partit fent el tercer pels graciencs i el segon gol al seu compte particular. Una gran jugada del número 7 de l’Europa que ha aguantat la pilota d’esquena a l’interior de l’àrea, s’ha girat i ha superat a Nil Ruiz, porter valencianista.

Deu minuts més tard, al 77, Declan Firth que acabava d’entrar, ha retallat distàncies i ha situat el 3 a 2 al marcador. El gol del jugador anglès ha donat ales al filial valencianista que s’ha llençat en tromba contra la porteria de Pau Torres. Quan només quedava un minut per arribar al 90, Hugo González, que havia entrat a l’entretemps, ha aprofitat una pilota refusada dins l’àrea per fer el gol del definitiu empat a 3.