El Reial Club Deportiu Espanyol ha tancat una setmana dedicada a la salut en què ha fet diverses accions. Va començar amb una jornada de lluita contra l’ELA i de sensibilització en el partit de l’Albacete, i ha tancat aquest dijous amb una campanya de donació de plasma que s’ha fet a l’Stage Front Stadium.

Solidaritat perica amb la donació de plasma

L’Espanyol ha tancat la setmana de la salut amb una campanya de donació de plasma que ha començat de bon matí a la sala Corporate Prat de l’estadi perico. L’entitat blanc-i-blava ha col·laborat amb el Banc de Sang i Teixits en una campanya que ha estat un èxit i en què “han vingut 144 persones a donar plasma i això és la campanya més gran assolida mai a la història aquí, a Catalunya“, ha explicat, Roser Vallès, directora del programa per l’autosuficiència en plasma.

Vallès també ha explicat la importància del plasma, un líquid transparent i lleugerament groguenc que representa el 55 % de la sang. Dels cinc litres de sang duna persona de 70 quilos, uns tres litres són de plasma. Al plasma s’hi troben en suspensió les cèl·lules sanguínies: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes. Està format principalment per aigua (90 %), sals minerals i una gran quantitat de proteïnes que vetllen pel bon funcionament de l’organisme. El club ha regalat a totes les persones que han donat plasma dues entrades per al partit que jugarà el conjunt perico el proper 21 d’abril a casa contra l’Andorra.