Ha costat, però s’ha assolit. L’Espanyol jugarà la temporada vinent a Primera Divisió després de remuntar l’1 a 0 de l’anada contra l’Oviedo. Els de Manolo González han aconseguit donar-li la volta a l’eliminatòria amb un 2 a 0. Javi Puado ha estat l’heroi amb un doblet, però tot ha estat més fàcil amb els més de 33.000 aficionats que han omplert l’Stage Front Stadium i no ha defallit en cap moment.

Javi Puado, el capità al rescat

Javi Puado ha estat el gran protagonista del partit. El capità ha estat el millor i ha aconseguit capgirar l’eliminatòria amb un doblet a les acaballes del primer temps. L’1 a 0 ha arribat a la sortida d’un córner, quan Puado s’ha desfet de la marca de Seoane i ha superat el porter dels asturians. Encara a l’afegit de la primera meitat, el capità ha aprofitat una gran passada de Pere Milla per fer el 2 a 0 de primeres.

Joan Garcia es fa gran a les acaballes

Els periquitos han hagut d’aguantar les escomeses asturianes. L’Oviedo, ha collat els blanc-i-blaus conscients que necessitaven un gol per anar a la pròrroga, però quan més a prop ho tenien ha aparegut la figura de Joan García. El porter, que no va estar encertat al gol del Carlos Tartiere, s’ha fet gegant per evitar el gol visitant i permetre la bogeria a l’Stage Front.

Amb el xiulet final, centenars de seguidors han envaït el terreny de joc per celebrar l’ascens amb els seus ídols. Una revetlla de Sant Joan que els aficionats de l’Espanyol no oblidaran mai.

Manolo González aconsegueix retornar l’equip a Primera Divisió

Aquest resultat ha desfermat la bogeria a l’Stage Front Stadium, que la temporada vinent tornarà a veure partits de Primera Divisió. L’any a l’infern s’ha acabat i han fet un salt fins al cel. Un salt a l’alçada de Javier Sotomayor. L’artífex de tot plegat ha estat un Manolo Gonz

20:12

Triple canvi a l’Espanyol (79′)

Marxen Jofre, Nico Melamed i Keidi Bare. Entren Aguado, Salvi Sánchez i Víctor Ruiz.

20:07

Una altra targeta groga per l’Oviedo! (73′)

Aquesta vegada és per Seoane, després d’agafar a Puado quan marxava al contraatac.

20:02

Primer canvi a l’equip de Manolo González! (68′)

Marxa Pere Milla i entra Brian Oliván.

19:58

Segona targeta groga per l’Espanyol (64′)

La rep Pere Milla per protestar una acció de Melamed sobre Cazorla.

19:47

33.107 persones a l’Stage Front Stadium

L’estadi de l’Espanyol ha presentat una gran entrada en aquesta tornada de la final del play-off d’ascens a Primera Divisió.

19:42

Primers minuts per l’Oviedo, que es bolca en atac (48′)

Els visitants no volen abaixar els braços i lluiten per empatar l’eliminatòria. La segona part arrenca amb un Oviedo més incisiu en atac.

19:39

Arrenca la segona part de l’Espanyol-Oviedo

L’equip de Manolo González és a 45 minuts (més l’afegit) de poder tornar a Primera Divisió. Hi ha nervis a la grada i moltes ganes de celebrar!

19:25

MITJA PART A L’RCDE STADIUM. 2-0, GUANYA L’ESPANYOL.

En un primer temps amb molts entrebancs, on l’àrbitre ha hagut d’intervenir en diverses ocasions, l’Espanyol ha trobat la llum en els minuts finals. Al 44′ Javi Puado ha fet el primer després d’un servei de córner. Tres minuts després, el mateix capità ha fet el segon després d’una gran assistència de Pere Milla. Final frenètic a l’Stage Front Stadium amb una afició que, ara sí, veu a prop el retorn a Primera Divisió. Resultat global de 2-1.

19:21

ARRIBA EL SEGOOOOOON! UN ALTRE DE PUADO! (47′)

En només 3 minuts, el capità fa el segon i capgira l’eliminatòria, gràcies a una gran assistència de Pere Milla. Amb aquest resultat, l’Espanyol seria equip de Primera Divisió.

19:17

GOOOOOOOOOL DE L’ESPANYOL! GOOOOOL DE PUADO! (44′)

L’Espanyol s’avança en el marcador a l’RCDE Stadium i iguala l’eliminatòria. Marca el capità, marca Javi Puado a la sortida d’un córner.

19:14

Segona targeta groga per l’Oviedo (40′)

Rep l’amonestació Viti, que li fa falta a Jofre a la zona de tres quarts.

19:06

Xut a porteria de l’Espanyol. Continua l’empat a zero en el marcador. (32′)

Rematada de Nico Melamed després d’una centrada d’Omar per la banda dreta. Marxa lluny del pal dret de la porteria de Leo Román.

19:04

Arribem a la mitja hora de joc! (30′)

Els primer 30 minuts han estat marcats per moltes protestes, amb poc joc i ocasions.

18:57

Targeta groga per Sebas Moyano (28′)

Amonestació per Moyano per una falta en atac, la primera targeta del partit.

18:46

La primera targeta groga per l’Espanyol (21′)

La rep Cabrera, després d’una empenta a Alemao.

18:45

Cap ocasió clara per cap dels dos equips (20′)

El partit és travat i l’àrbitre ha d’intervenir en moltes ocasions. L’afició de l’Espanyol, de moment, no està gaire d’acord amb les decisions preses pel col·legiat.

18:42

Reclama penal el conjunt blanc-i-blau! (9′)

Jugada de molt perill dins l’àrea, amb una possible empenta sobre Braithwaite. L’àrbitre, però, diu que no ha passat res.

18:39

Primers minuts de possessió per l’Espanyol (7′)

Controla la pilota l’equip de Manolo González, que intenta combinar en atac per apropar-se a la porteria de Leo Román.

18:31

Comença l’Espanyol-Oviedo!

Roda la pilota a la tornada del play-off d’ascens a Primera Divisió. Amb l’1-0 favorable a l’Oviedo de l’anada, els blanc-i-blaus necessiten una victòria.

18:29

A punt d’arrencar el partit a l’Stage Front Stadium!

El camp és ple a vessar, queden minuts perquè comenci a rodar la pilota i l’afició ja es deixa la veu a cada càntic.

18:22

L’espectacular pancarta de la penya Juvenil de l’Espanyol

L’afició ha volgut advertir amb una gran pancarta que “estan arribant” a Primera Divisió. Ambient de confiança i ànims poca estona abans que comenci el partit.

18:20

Aldarulls a la prèvia del partit

Ambient de tensió a un dels bars propers a l’estadi entre els aficionats de l’Oviedo i els de l’Espanyol.

18:11

L’11 de l’Oviedo

L’únic canvi respecte el partit d’anada l’han fet a la davantera, amb la incorporació de Jonathan Dubasín substituint Paulino De la Fuente.

18:08

L’11 de l’Espanyol

Les novetats respecte l’últim onze són Omar el Hilali, que torna de la sanció, i Pere Milla, que amb un perfil més ofensiu substitueix a Brian Oliván al lateral esquerre.

18:05

Gran rebuda i ambient per part de l’afició perica!

Milers d’aficionats han rebut amb molta energia l’autocar dels jugadors. L’afició és conscient de la importància d’aquest partit.

15:54

L’afició de l’Oviedo també es vol fer notar a l’Stage Front Stadium

Un gran grup d’aficionats ja es passeja pels voltants de l’estadi amb ganes d’animar el seu equip i fer bo l’1-0 de l’anada.

15:49

L’Espanyol afronta l’últim repte del tercer play-off d’ascens a Primera de la història

Els blanc-i-blaus volen aconseguir l’objectiu de pujar a Primera Divisió. Avui tenen l’últim repte, l’últim partit del play-off d’ascens, que han disputat anteriorment en dues ocasions. Les dues amb final feliç.

Els precedents de l’Espanyol al play-off d’ascens a Primera Divisió: sempre amb un final feliç

14:52

No sabem com haurà dormit l’Oviedo

Aficionats de l’Espanyol van fer servir pirotècnia a les immediacions de l’hotel de concentració dels asturians.

14:37

Escolta l’entrevista a Pere Milla

El jugador lleidatà ha atès betevé a la prèvia de la final en aquesta entrevista en exclusiva.

Pere Milla: “Vull jugar amb l’Espanyol a Primera Divisió”

13:10

Benvinguts i benvingudes al minut a minut de l’Espanyol-Oviedo

Molt bon dia i benvinguts a la prèvia de l’Espanyol-Oviedo, la gran final de l’ascens a Primera Divisió. Amb l’1-0 en contra de l’anada, els blanc-i-blaus necessiten guanyar per aconseguir l’objectiu. Aquí us explicarem tot el que passi en aquest emocionant duel que es disputarà a l’RCDE Stadium, on s’ha penjat el cartell d’entrades exhaurides. A les 18:30 començarà a rodar la pilota, però als voltants de l’estadi ja es respira un gran ambient amb aficionats de l’Espanyol i alguns també de l’Oviedo!