Més de 116 mil persones han gaudit durant els X Games de les diferents disciplines dels esports extrems en directe. Els mundials han servit per canviar la mentalitat de molts barcelonins, però a partir d'ara qui vulgui gaudir d'aquest espectacle, ja sigui com a protagonista o espectador, s'haurà de conformar, de moment, amb els petits espais que té la ciutat reservats aquesta pràctica, com per exemple, el parc de la Mar Bella. JOSEP MARIA CASANOVAS, codirector dels X Games "Qualsevol esport, futbol, bàsquet, piscina hi ha isntal·lacions municipals de les quals tothom en pot gaudir, i els esports urbans fins ara no han tingut aquestes instal·lacions." Una mancança que l'Ajuntament ja s'ha compromès a resoldre. MAITE FANDOS, regidora d'Esports "La previsió nostra és fer tres parcs d'skate d'una dimensió important, 1.800 m2. També el que està previst i ja està pressupostat és adaptar una zona de BMX millor que la que tenim ara al voltant del velòdrom d'Horta." El primer pas es donarà aquest mateix any amb l'ampliació del parc de la Mar Bella. L'any que ve es remodelarà el de Nou Barris i se'n crearà un de nou a les Corts, que podria ubicar-se en aquests terrenys de la zona universitària. Els patinadors fa temps que es queixen que no disposen de prou espais per practicar aquests esports i que quan ho fan en places públiques s'arrisquen a ser multats. Ara estan a l'expectativa de si es compleix el compromís municipal d'habilitar noves instal·lacions. SERGI ARENAS, "skater" i dissenyador de pistes "L'Ajuntament ara s'ha despertat i els hi corre molta pressa tancar la ferida. Quan estigui feta i hagi passat un any, i no s'ha caigut a trossos, jo estaré tranquil, fins aleshores, jo no m'acabo de creure res." El govern municipal també preveu adequar places que ja són un punt de trobada per als patinadors, com per exemple la de les Tres Xemeneies al Paral·lel.

L’any que ve hi haurà una propera edició dels X Games a Barcelona però se celebrarà el mes de juny. L’Ajuntament espera que el bon temps acompanyi el desenvolupament de les proves a l’aire lliure, que enguany s’han vist passades per aigua.

La tinent d’alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha valorat “molt positivament” els X Games i ha destacat la imatge inèdita que ha ofert Barcelona “reinventant-se i fent un pas més en la seva capacitat organitzativa”.

El desmantellament de totes les pistes que durant els X Games han acollit les proves esportives deixa la ciutat sense prou espais per practicar aquests esports. Unes deficiències que ha reconegut el govern municipal, però que també ha assolit el compromís de resoldre-ho. 

El llegat d’aquest campionat deixarà a la ciutat noves instal·lacions per practicar diversos esports. Es faran tres nous “skate parks” a finals del mandat a Nou Barris, la Mar Bella i les Corts. Allà on es practica el patinatge es colocaran nous elements com rampes, escales, calaixos de formigó i baranes per als patinadors, sobretot a la Barceloneta, a Sant Andreu i Sants-Montjuïc. També es construirà un circuit de BMX a l’entorn del Velòdrom d’Horta perquè es puguin practicar diverses modalitats de competicions de bicicleta.