Barcelona va ser la ciutat escollida, en una reunió a Roma el febrer de l’any passat, per acollir la primera edició dels World Roller Games. Però el comunicat emès avui per la Federació Internacional de Roller Sports diu literalment que “el canvi radical de lideratge a l’alcaldia de Barcelona no permet assegurar la celebració òptima de la primera edició d’aquests jocs” i que, per això, el consistori ha demanat alliberar-se del compromís. La reunió en què es va acordar l’ajornament va ser a l’octubre.

El consistori assegura que la decisió de posposar aquesta cita esportiva s’ha consensuat amb les federacions internacional, espanyola i catalana. En qualsevol cas, el govern municipal insisteix que l’organització d’aquest esdeveniment es manté ferma per a 2019, quan els World Roller Games coincidiran amb els mundials de diversos esports de roda petita. La Federació Internacional de Roller Sports també té triada la capital peruana, Lima, per acollir els jocs de 2021.

L’executiu d’Ada Colau considera que, per organitzar bé aquests jocs, sigui quan sigui, s’han de reunir determinades condicions, com ara la implicació d’altres administracions i d’altres ciutats de l’àrea metropolitana amb molta tradició en aquests esports. El govern també vol promocionar-los durant tot aquest temps als barris de la ciutat perquè els World Roller Games de 2019 deixin després un bon llegat social a la ciutat.