Segons els Mossos, aquests col·lectius impedeixen “garantir la seguretat del projecte”, ja que, asseguren,  han mantingut, i mantenen encara, “actituds violentes” durant la celebració d’actes esportius. En cas que l’anomenada Grada d’Animació fos una realitat, la policia sospita que tornarien a infiltrar-s’hi aquestes persones.

Aquest projecte va ser una de les promeses electorals de Sandro Rosell. El Barça, però, també ha dit sempre que farà cas a les recomanacions dels Mossos. A principis de mes, mitjançant un comunicat oficial, el club reconeixia que el projecte estava bloquejat perquè no es podien satisfer les exigències que hi posava el departament d’Interior.

Des del grup Fanàtics, defensor del projecte de Grada d’Animació, es lamenta la decisió dels Mossos, i fins i tot no es descarta emprendre accions judicials perquè entenen que s’està criminalitzant tot un col·lectiu. Fa uns dies havien afirmat també que no descartaven mobilitzacions si finalment la proposta quedava en paper mullat. En un document elaborat pels Mossos, s’advertia que no donarien el vistiplau a la nova grada d’animació si participaven en les negociacions dos dels màxims líders dels Fanàtics, Carles Vidal i Lluís Sabaté, vinculats, segons la policia, als grupuscles més radicals. També es demanava poder vetar candidats a ocupar la grada que tinguessin antecedents policials o que tinguessin un historial violent com a membres dels Boixos Nois i els Casuals.

La creació d’una Grada d’Animació havia rebut el suport de l’assemblea de socis el setembre de l’any passat. Inicialment, es preveia reservar 1.400 localitats del Gol Nord a aficionats que en formessin part.