El Regal Barça mai no va trobar el ritme de partit adequat. Poques vegades va poder córrer al contraatac i en atac la pilota no circulava amb velocitat. A més, va estar molt desencertat en el llançament exterior. L'estadística de cinc triples de 25 intents ho diu tot. En canvi, el Madrid va jugar el millor partit d'aquesta temporada davant el Barcelona. Va controlar el ritme de l'enfrontament, amb possessions llargues, al límit del temps i va capturar fins a 10 rebots ofensius. Va aconseguir el seu màxim avantatge de sis punts a mitjans del tercer quart i semblava que tenia el partit controlat. Però Xavi Pascual i el Barça van reaccionar i a través de la defensa van igualar el marcador. Aleshores van aparèixer dos jugadors clau: Ndong, dominant i encistellant sota els cèrcols, i Pete Mickael, que amb dos triples i vuit punts consecutius van capgirar el marcador fins al 68 a 61 final.

El Madrid va plantar cara en el primer partit de la sèrie i va exhibir un molt bon nivell. Els blancs  van arribar a posar-se sis punts per davant (41-47). Llavors la màquina blaugrana va començar a carburar, especialment durant el darrer quart, amb l’aparició de Mickeal i Boniface Ndong.

L’aler nord-americà va fer vuit punts consecutius, amb dos triples i un bàsquet de dos al darrer quart. El Madrid va quedar clavat a 60 punts durant més de cinc minuts.  Al final, 68 a 61, i el Barça que comença amb bon peu aquests quarts de final al millor de cinc partits.