La Penya només va aguantar 10 minuts. El primer quart va ser força igualat i va permetre als verd i negres pensar, per uns moments, que podien tractar de tu a tu el Barça Regal. Res més lluny de la realitat. Les baixes del conjunt badaloní i l'entrada en escena de la plantilla àmplia i dels nombrosos recursos dels blaugrana va decidir l'enfrontament en el segon període. Un parcial de 0 a 12 va començar a deixar les coses clars. El joc interior, amb un Ndong incommensurable, el millor del partit amb 15 punts i 5 rebots en tan sols 15 minuts en pista, va ser letal. I quan l'equip va necessitar del joc exterior, Wallace o Navarro van aparèixer. Els 17 punts de diferència del descans van acabar per enfonsar el Joventut, que va ser incapaç de mantenir la intensitat davant un Barça afamat. Pascual va repartir minuts i la distància entre els dos conjunts es va ampliar fins als 40 punts, 54 a 94, la més alta en una final de la Lliga Catalana. XAVI PASCUAL, entrenador del FC Barcelona Regal:"Sens dubte, nosaltres des de que estem aquí volem aspirar a guanyar les cinc competicions en joc. Aquesta és la primera. El que parlava de dignificar la nostra proposta per fer un bàsquet atractiu a la Lliga Nacional de Catalunya, del nostre país."

Els barcelonins han guanyat per tercer any consecutiu la Lliga Catalana ACB i ja sumen 15 títols. Tot i que molts jugadors havien tornat de jugar l’Eurobàsquet de Lituània, el cansament no ha passat factura i precisament a partir del segon període, els de Xavi Pascual han demostrat que són superiors. Finalment, el resultat ha estat contundent: 54 a 94.

La mala notícia del dia l’ha protagonitzada el nord-americà Pete Mickael, que  no ha jugat per unes molèsties al genoll.