Eliminatòria anada Barça - Manchester
@FCBarcelona

El Barça ha fet un pas més per recuperar l’autoestima perduda a Europa amb un gran partit al Camp Nou contra el Manchester United. Els blaugrana han competit contra un rival que està entre els millors de la Premier League i el 2 a 2 final deixa l’eliminatòria d’Europa League oberta de cara a la tornada a Old Trafford.

Intercanvi de cops a la primera meitat

El United ha mostrat el seu perill des d’un bon inici. Una centrada de Rashford han aconseguit rematar-la Bruno Fernandes i Sancho, però s’han topat amb la defensa blaugrana. De la seva banda, el Barça no s’ha quedat enrere i Lewandowski ha fet lluir De Gea amb un xut potent.

L’inici del partit ha estat vibrant i intens. I els jugadors de Xavi Hernández ho volien aprofitar. Poc abans dels vint minuts, Pedri ha engaltat una pilota dins l’àrea, però el seu xut ha sortit per sobre el travesser de la porteria anglesa.

El partit no s’ha aturat en el ritme. El Manchester sortia amb perill. Al minut 25, Ter Stegen ha hagut de posar una mà providencial per evitar el gol de Sancho. I un minut després, l’alemany ha tornat a estar providencial en un xut de Weghorst. El porter blaugrana ha estat immens a la primera part. Marcus Rashford ho ha vist de ben a prop amb una aturada de Ter Stegen, al minut 34 de partit.

Després d’aquests ensurts, el Barça ha reaccionat. Jordi Alba ha estat a punt de fer el primer gol del partit, però el seu xut l’ha pogut evitar la defensa anglesa. Amb empat a 0 s’ha arribat al descans. Abans, però, Pedri ha hagut de deixar el camp i ha estat substituït per Sergi Roberto.

Els gols a la segona part

La segona part ha començat amb una bona ocasió de Raphinha, però el seu xut ha sortit arran del pal. Ha estat l’avís ja que un minut després Marcos Alonso ha fet, de cap, l’1 a 0. Un gol que el jugador ha celebrat assenyalant cap al cel en record del seu pare, mort fa pocs dies. Poc ha durat, però, l’alegria blaugrana. Dos minuts després, Rashford amb un xut al primer pal ha empatat el partit.

I les coses encara s’han posat pitjor al minut 59. Una centrada de Rashford, que s’ha desfet de Raphinha, ha acabat amb una centrada dins de l’àrea i Koundé s’ha fet l’1 a 2 en pròpia porteria.

El Manchester tenia el partit allà on volia. Però, al minut 76, ha aparegut Raphinha. El brasiler ha fet una centrada que ha sorprès De Gea i s’ha convertit en l’empat a 2.

El Barça ha buscat la victòria. Ho ha estat a punt d’aconseguir amb una pilota que s’ha estavellat al pal, al minut 86. Al final, però, el marcador no s’ha pogut canviar. I Xavi ja pensa en Old Trafford i com suplirà les baixes de Pedri, lesionat, i Gavi, sancionat ja que ha vist una targeta groga.