S’ha de ser d’una pasta especial per fer el que ha fet el Didac. La Vendée Globe és la regata més dura i exigent que hi ha; el recorregut implica donar la volta al món, i a més, el viatge és en solitari i sense escales. Més de 23.000 milles nàutiques, o el que és el mateix, més de 42.000 quilòmetres.

La felicitat és màxima quan s’aconsegueix, però no és a l’abast de tothom. Aquest bomber de professió de trenta-sis anys ha lluitat cada dia al mar amb tenacitat i esforç, ha navegat durant cent vuit dies, dinou hores, cinquanta minuts i quaranta-cinc segons.

El barceloní ja havia participat en una regata transoceànica, la Barcelona World Race 2014-15, que va acabar en quarta posició junt amb el seu company Aleix Gelabert. Aquella experiència va ser el punt de partida de tot el que vindria després.

I el projecte va prendre forma fa cosa de dos anys. Tenia l’eina bàsica, el vaixell One Planet, One Ocean, cedit per la FNOB, la Fundació de Navegació Oceànica de Barcelona, i que ja coneixia, era el mateix que havia portat a la Barcelona World Race.

Tot i amb això, una aventura d’aquesta envergadura necessitava de més recursos econòmics, i a l’esforç personal del Didac en aquest sentit s’hi va sumar la solidaritat de familiars, amics i gent anònima participant en diverses campanyes de micromecenatge.

Les dificultats però no van acabar aquí. Una tempesta elèctrica va deixar malmès el vaixell una setmana abans de sortir i un cop a França, ja llest per començar el viatge, l’expedició també va perillar.

Qui sap si ara la professió de bomber queda aparcada però el que sí que té molt clar Didac Costa és que vol seguir navegant i continuar l’aventura de la seva vida.