Cartela Europa Hercules neta

La temporada del Club Esportiu Europa a la Segona Federació és espectacular, és tercer a la classificació a quatre punts del líder, l’Hèrcules. Les prestacions del club gracienc al nou Sardenya són una de les claus, és un dels dos clubs de les quatre primeres divisions de la Federació Espanyola que ho ha guanyat tot en Lliga a casa.

Els escapulats, invictes al Nou Sardenya

L’Europa va aconseguir la temporada passada l’ascens a la Segona Federació després d’un gran curs a la Tercera Federació. Va guanyar 18 partits, en va empatar sis i també va encaixar-ne sis derrotes. Un equip que es va fer molt fort al Nou Sardenya, dels 45 punts que va poder sumar a casa només en va deixar escapar nou, en tres empats i una única derrota.

Aquesta temporada el conjunt gracienc segueix en la mateixa línia que el curs passat, s’ha fet un equip incontestable a casa. Ha disputat vuit partits a l’estadi gracienc i tots han acabat amb victòria escapulada. Un fet que el permet estar a la part alta de la classificació de la Segona Federació, és tercer amb 32 punts després de 17 jornades disputades. Però no és l’únic equip del futbol espanyol que està fent una bona temporada al seu estadi. El Castelló, líder del grup 2 de la Primera Federació, també ha convertit el seu camp, el Nou Castàlia, en un estadi on no s’ha escapat cap punt. El conjunt entrenat per Óscar Cano ha guanyat els nou partits de Lliga que ha jugat a casa.

Han de millorar les prestacions a domicili

L’Europa té una assignatura pendent aquest curs, són els partits a domicili. És una dificultat que l’equip entrenat per Ramon Gatell i Ignasi Senabre s’han trobat des de l’inici d’aquesta temporada a la Segona Federació. Dels nou partits, 27 punts, que ha jugat el conjunt escapulat lluny de Gràcia només ha sumat vuit punts. Una única victòria al camp del Cerdanyola, cinc empats i tres derrotes. Tot i aquestes dades, l’Europa nomes està a quatre punts del líder, l’Hèrcules, i a tres dels segon classificat, el Lleida Esportiu. Una millora en les prestacions dels escapulats en camp contrari, probablement els permetria somiar en el campionat.