Enmig de la polèmica per l’entrevista que el FC Barcelona ha penjat a les xarxes socials a Ferran Torres, cal recordar unes declaracions del president Joan Laporta el juny del 2021, en l’assemblea de socis convocada en acabar la temporada, la seva primera com a president.
Petició que el català sigui preferent
Un soci va demanar al club que el compte principal a Twitter, @fcbarcelona, fos en català en lloc d’anglès. Aquest compte té uns 40 milions de seguidors en aquesta plataforma, en canvi, el compte usat només en català, @fcbarcelona_cat no arriba als set milions de seguidors. El compte en castellà, @fcbarcelona_es té 18 milions de seguidors.
La resposta del president Joan Laporta va ser “sí que farem allò del Twitter, que [el compte] per defecte sigui en català, és una proposta també de Plataforma per la Llengua i que atendrem, i que celebro que la proposis”.
Al cap de dos mesos, la mateixa Plataforma per la Llengua va preguntar al club sobre aquesta qüestió, sense rebre una resposta pública.
La realitat, però, ja sigui per qüestions de temps, tècniques, de màrqueting o d’altres, és que el compte principal, el que surt per defecte, @fcbarcelona, de moment segueix sent en anglès.
Fins a 8 comptes en diferents idiomes
El club té en aquesta xarxa social fins a vuit comptes diferents per dirigir-se a públic diferent. Un en anglès —el principal—, en català, castellà, brasiler, francès, àrab, turc i indonesi.