El Chelsea és el rival del Barça a la final de la Champions que es disputa aquest diumenge 16 de maig a partir de les 9 del vespre a Göteborg, Suècia. L’equip dirigit per Lluís Cortés es va classificar després de superar el PSG a les semifinals. El Chelsea es va classificar per primera vegada per una final continental després de guanyar el Bayern de Munic 4 a 1 després d’haver perdut 2 a 1 a Alemanya. No hi ha precedents a Europa, però sí un amistós de pretemporada l’agost del 2018 que no serveix de referència.
El Chelsea, campió de Lliga
De la mateixa manera que el Barça va aconseguir fer-se amb el títol de Lliga aquest cap de setmana, el Chelsea també s’ha proclamat campió de la FA Women’s Super League. Ara bé, les de Lluís Cortés ho van fer amb vuit partits encara per disputar, mentre que les angleses ho van celebrar en l’última jornada del campionat, després de guanyar el Reading per 5 a 0. El Chelsea han quedat només dos punts per davant del Manchester City. Les londinenques han sumat 57 punts, amb 18 partits guanyats, tres empatats i un perdut. Han marcat 69 gols i n’han rebut 10 en els 22 partits disputats. La màxima golejadora, i també del campionat, ha estat l’australiana Sam Kerr.
Dominador del campionat
La FA Women’s Super League és una Lliga amb només 12 equips. Aquest és el segon títol consecutiu de l’equip londinenc i el quart en els últims sis anys. La Lliga anglesa es disputa des de l’any 2011 i el Chelsea ha sumat quatre de les 10 edicions. L’Arsenal n’ha aconseguit tres; el Liverpool, dos i un, el Manchester City.
Un equip compensat i versàtil
El Chelsea, que entrena des del 2012 Emma Hayes, és un equip compensat, amb una base de jugadores britàniques (principalment angleses) a més de nòrdiques (tres sueques i tres noruegues). L’equip té capacitat per canviar el sistema, amb el clàssic i ofensiu 4-3-3, que és la base, però de vegades fa variacions com el 4-4-2 en rombe o el 4-2-3-1.
Els noms del Chelsea
Tot i que té una plantilla àmplia, l’equip té unes jugadores de referència, començant per la portera alemanya Ann-Katrin Berger, que el novembre del 2017 va superar un càncer de tiroides quan era jugadora del Birmingham. La defensa més habitual passa per dues centrals com l’anglesa Bright i la sueca Eriksson, mentre que les laterals són més variables. El mig del camp l’alemanya Leupolz, la gal·lesa Ingle i la coreana Ji So-Yun. L’atac no acostuma a variar gaire amb l’anglesa Kirby (autora de 16 gols a la Lliga), la noruega Harder, autora de 18 gols al campionat domèstic, i que també és la màxima golejadora de la Champions, juntament amb Jennifer Hermoso, amb sis gols. L’australiana Kerr ha sumat 21 gols en Lliga.