La Federació Catalana de Futbol ha començat a dissenyar el que vol que sigui el projecte més important en la història recent de l’entitat: la Casa del Futbol Català. El president de l’FCF, Joan Soteras, treballa per fer realitat un macroprojecte per construir una nova seu de la Federació, una ciutat esportiva espectacular que s’ubicarà a Sant Feliu de Llobregat. “És un projecte d’interès de país, l’FCF no té una instal·lació d’aquest nivell”, explica a betevé Oriol Camacho, secretari general de l’FCF.

La intenció de la Federació Catalana és edificar un complex esportiu semblant a la Ciudad de Las Rozas de la Reial Federació Espanyola de Futbol. La Casa del Futbol Català aglutinaria la nova seu de l’FCF, dos camps de futbol de gespa natural, un de futbol 7 i un poliesportiu per a futbol sala i futbol platja. El cost aproximat d’aquest macroprojecte de l’FCF rondaria els 25 milions d’euros.

La Casa del Futbol Català podria ser subseu del Mundial 2030

L’FCF considera que és el millor moment per arrencar aquest projecte. L’any 2030, Espanya opta a ser la seu del Mundial de Futbol amb una candidatura conjunta amb el Marroc, Portugal i Ucraïna. En cas de ser-ne guanyadora, Barcelona podria acollir diversos partits de futbol al Camp Nou i al camp de l’Espanyol. Però, a més d’aquestes estadis, caldran més instal·lacions. I la Federació Catalana de Futbol faria un salt qualitatiu amb la nova Casa del Futbol Català. “Com a conseqüència de ser subseu del Mundial, pot ser beneficiària de subvencions que s’activaran en els propers anys per fer aquestes instal·lacions necessàries per a un esdeveniment de primer nivell.”, afirma Camacho.

A hores d’ara tot el projecte es troba en una fase molt inicial. La ubicació exacte se situa en uns terrenys a l‘Eixample Nord de Sant Feliu de Llobregat, concretament a l’espai de Mas Lluís. La Federació Catalana de Futbol presentarà en els pròxims dies un projecte al consistori santfeliuenc per començar a fer la requalificació dels terrenys, de 68.000 m², la licitació, el concurs i la redacció del projecte. L’FCF seria l’encarregada de l’explotació del projecte.

Els detalls de la Casa del Futbol Català de l’FCF

L’FCF posaria al servei dels clubs catalans, les seleccions catalanes i internacionals i la mateixa ciutadania la nova Casa del Futbol Català. Les vies de finançament encara estan en vies d’exploració, però l’FCF espera poder tenir aportacions del Consell Superior d’Esports i l’RFEF, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i, en la mesura del possible, de la UEFA i la FIFA.