Durant tot el dia, grups d’amics, col·lectius d’escoles o d’associacions diverses han fet el seu recorregut disposats assolir el doble repte de la caminada. Els participants han escollit un dels quatre recorreguts de 10, 20, 30 i 40 km, amb sortida des de diferents llocs de la ciutat i arribada a la plaça de la Seu, just davant de la Catedral. La caminada de 40 km ha sortit a Can Cuiàs, la de 30 des del parc de les Aigües, la de 20 des de Vallvidrera i la de 10 des de la plaça d’Espanya. El recorregut més llarg passa pels set turons més emblemàtics de Barcelona: Montjuïc, Tibidabo, Sant Pere Màrtir, la Creueta del Coll, turó del Carmel, turó de la Rovira i el mont Tàber. Entre els múltiples equips, hi ha històries com el de la Luna, una gossa que està sent ensinistrada per detectar les pujades i baixades de sucre del seu amo, en Víctor, que té diabetis.

A banda del repte esportiu, la iniciativa impulsada té un repte solidari, amb l’aportació d’una quantitat de diners que cada equip es compromet a recaptar a l’hora de fer la inscripció. Els diners aconseguits pels equips de la BML es destinaran als programes d’atenció a les persones vulnerables de l’obra social de Sant Joan de Déu. La institució treballa en els àmbits de les persones sense llar, salut mental, dependència, infància hospitalitzada, cooperació internacional, recerca biomèdica i emergències socials. L’any passat, amb 5.700 participants, es van aplegar 120.000 euros.

La BML va néixer l’any 2012 gràcies a Dani Klamburg. La seva afició a córrer i la seva voluntat de buscar un model de cursa diferent als existents el van dur a idear una cursa de muntanya no competitiva a la ciutat. El 2014 comparteix aquesta idea amb Sant Joan de Déu, i la BML es converteix en una caminada solidària, que en aquesta segona edició s’ha consolidat com una cita ineludible dins del calendari esportiu de la ciutat.