MAITE FANDOS, regidora d'Esports Podrem continuar treballant amb menys pressió del que haguessim tingut però fent la mateixa feina que hem fet. També vull dir que crec que per a Saragossa i Aragó, el fet que nosaltres continuem amb la nostra legislatura és una oportunitat per a l'Aragó perquè nosaltres fem una candidatura que també promociona el Pirineu.

L‘Ajuntament de Saragossa ha justificat aquesta decisió per la falta de suport polític després de les darreres eleccions municipals. Saragossa es retira un any i mig després de constituir l’ens que havia de preparar la candidatura olímpica de la ciutat, i deixa via lliure a Barcelona, a la qual probablement el Comitè Olímpic Espanyol proclamarà candidata el gener de 2013. Malgrat tot, l’Ajuntament de Saragossa ha assegurat que el projecte tenia un “enorme interès” i que caldrà esperar a un millor moment per tirar-lo endavant.

A Barcelona, el consistori ha explicat a través d’un comunicat que la retirada de Saragossa no canvia el projecte tècnic elaborat per a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2022, una proposta que ha qualificat de rigorosa.

La quarta tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Maite Fandos, ha afirmat que aquesta era una notícia esperada, però que Saragossa mai no ha estat vista com una ciutat rival, sinó al contrari. Fandos ha destacat que les dues ciutats han defensat la marca Pirineus en els seus projectes, i que el reforçament de la candidatura de Barcelona repercutirà positivament en Aragó. Fandos ha reconegut que la retirada de Saragossa “resta pressió” a Barcelona, que queda ja com a única candidata del Comitè Olímpic Espanyol (COE).