fcb valencia bernal

El Barça de Hansi Flick s’ha estrenat a la Lliga amb tres punts molt valuosos. Contra un València incòmode, davant del sempre calent estadi de Mestalla, va remuntar una diana inicial d’Hugo Duro i es va sobreposar a un reguitzell de baixes. El conjunt blaugrana ho ha fet gràcies a les bones maneres dels joves talents del planter —Marc Bernal, Pau Víctor i Gerard Martín han debutat amb nota aquest dissabte a Primera Divisió— i d’un doblet de Lewandowski.

Un Barça de menys a més

El partit no ha començat malament per al Barça, però el conjunt blaugrana no ha sabut traduir la possessió de pilota en algunes ocasions. De fet, després d’uns minuts d’estira-i-arronsa entre el Barça i el València per fer-se amb el domini del duel, les primeres ocasions clares han estat per als locals. Marc Bernal i Marc Casadó, titulars avui en l’11 de Flick, intentaven agafar el timó d’un conjunt blaugrana que formava amb els internacionals espanyols Pau Cubarsí, Ferran Torres i Lamine Yamal. Les ocasions, però, han arribat de la banda contrària i el València ha tingut tres opcions per obrir la llauna. Fins que Hugo Duro, a qui havien anul·lat una diana uns instants abans, ha trobat premi. El davanter valencià ha agafat les esquenes de Balde i d’Iñigo Martínez i ha rematat amb finor amb el cap per fer l’1-0.

El gol ha desencadenat tres actes gairebé consecutius de l’obra de teatre: Casadó ha tingut l’empat a les botes amb una rematada creuada, que ha tret Yarek sobre la línia de gol; Hugo Duro ha pogut fer el 2-0, que ha evitat Cubarsí “in extremis”, i Lewandowski ha fet l’empat abans de marxar als vestidors. Lamine Yamal ha recollit una centrada llarga de Balde al segon pal i ha assistit el polonès, que, amb una rematada instintiva i marca de la casa, ha signat l’1-1.

El Barça capgira el resultat

La segona part ha estat molt millor per al Barça. Principalment, perquè ha estat capaç de capgirar el resultat en els primers compassos. Un penal absurd de Mosquera sobre un murri Raphinha ha servit a Lewandowski per fer el segon gol del duel i el segon de la temporada (47′). A partir d’aquí, el Barça ha crescut. Sobretot, gràcies als bocins de talent de Lamine Yamal. Tot i no fer un gran partit, ha servit en safata al tercer gol a Ferran Torres, que ha fallat un u contra u amb el porter local Mamardashvili. El Barça, capitanejat al mig del camp per un Marc Casadó incansable, ha sabut dominar tots els “tempos” del duel. Adormir-lo amb la pilota quan tocava i donar-li embranzida quan ho requeria. Ell mateix ha pogut sentenciar amb una rematada en el minut 90, però al Barça no li ha fet falta. Amb un bon to físic, intel·ligència i punt d’honor ha sumat un triomf molt valuós al camp del València, Mestalla.