Madrid Barça bàsquet semifinals Supercopa ACB bàsquet Satoransky

El Barça ha tornat a perdre a la Supercopa ACB, un territori que domina el Madrid amb mà ferma des de fa sis anys, però mai no perdut la cara al partit. Potser es notava massa que encara és aviat en la pretemporada i que els jugadors encara s’han d’acabar de conjuntar, però la imatge dels de Joan Peñarroya ha estat bona, tot i perdre per 89 a 83.

Una primera part igualada

El partit ha començat amb dos equips que semblava que tenien falta de rodatge i amb moltes errades per per part de tots dos conjunts. El Barça s’ha quedat amb un 38 % d’encert, set de 18 en tirs de camp (quatre de 12 en tirs de dos) i el Madrid, un 41 %, vuit de 17 (amb tres de vuit en triples). De les errades se n’ha beneficiat un conjunt blanc per només dos punts, 20 a 18, al final dels primers 10 minuts. Les accions defensives d’Edy Tavares i Serge Ibaka han fet que els de Peñarroya busquessin amb insistència els tirs de tres. Els de Chus Mateo, quan han estat una mica encertats, han aconseguit un avantatge de vuit (32-24 després de cinc punts seguits d’Abalde) que els de Peñarroya han retallat amb un parcial de 0-8. Finalment, els blaugrana han acabat capgirant el marcador per 41 a 42 (parcial de 9 a 18) gràcies, sobretot, a l’encert en els triples (53 % al descans).

Els detalls decideixen

L’avantatge ha durat poc al conjunt barcelonista, perquè la reacció dels blancs ha estat instantània, amb l’encert en els triples i una bona defensa (58-48), una distància que ha anat ballant amunt i avall. Quan semblava que el Barça s’hi apropava, una antiesportiva de Willy Hernangómez (que havia encistellat) ha permès que el Madrid tornés a marxar, tot just abans d’una altra reacció blaugrana (+4, per acabar el quart 67-61).

El Barça, però, no volia perdre la cara al partit, tot i que Serge Ibaka ha pres el relleu de Tavares en defensa i ha arribat al final amb opcions. De fet, s’ha arribat als dos últims minuts amb empat en el marcador. El desencert i els nervis ha provocat que el partit es decidís per petits detalls. De fet, una pèrdua de pilota del conjunt blaugrana a falta de 40 segons ha permès un petit avantatge que els blancs han acabat mantenint fins al final amb un Facundo Campazzo decisiu al final (18 punts i 33 de valoració).