El Barça, conscient que la victòria l’acostaria al títol de Lliga, va fer una molt bona primera part. Pressionant i recuperant la pilota ben a prop de l’àrea del Leganés i generant diverses ocasions de perill. Els primers que van estar a punt de marcar van ser Coutinho i Luis Suárez. Però va haver de ser Messi qui trenqués el 0 a 0 del marcador. Excel·lent llançament de falta de l’argentí. És el sisè gol de falta de Messi a la Lliga. I el 10 blaugrana està decidit a proclamar-se campió i això és una garantia per a l’equip. Abans del descans va signar el segon i va encarrilar el partit. A la represa el Barça es va relaxar i el Leganés ho va aprofitar per fer un pas endavant. Els madrilenys van avisar i van acabar marcant. Va ser El Zhar qui va retallar diferències i va posar neguitós més d’un i de dos culers. El Barça va veure les orelles al llop i va reaccionar, va posar una marxa més. I Messi va tornar a aparèixer. Va fer un triplet, va solucionar el partit i va tornar la calma i l’alegria a l’afició. Amb la victòria el Barça iguala el rècord de 38 jornades d’imbatilitat a la Lliga, que datava del 1980. I Messi va marxar amb una altra pilota cap a casa.